Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 07.06.2015.
14:04 >> 18:44h
Vestionline A

Novaku ni treća sreća: Vavrinka osvojio Rolan Garos!

Novak će morati da sačeka još godinu dana da ostvari san - osvoji Rolan Garos. I u trećem uzastopnom finalu Otvorenog prvenstva Francuske naš as nije uspeo. Stanislas Vavrinka pobedio je najboljeg tenisera sveta Đokovića 3:1 (4:6, 6:4, 6:3, 6:4) i prvi put uzeo trofej na pariskoj šljaci.

Reuters
Nije izdržao pritisak: Novak Đoković

Švajcarac je odigrao meč karijere i potpuno zasluženo osvojio Rolan Garos. Imao je Sten duplo više vinera, bolje servirao, koristio svaku grešku našeg asa i okitio se krunom i postao treći najstariji pobednik Otvorenog prvenstva Francuske. Ovo je bio tek četvrti trijumf Švajcarca u 21. meču sa Noletom.

Novak je prekinuo seriju od 28 uzastopnih pobeda. Sve je u igri našeg asa dobro funkcionisalo do kraja drugog seta, kada je Vavrinka uspeo da napravi brejk i izjednač u setovima - 1:1. Od tada na terenu postoji samo jedan teniser - Sten. Sjajnim behhendima uništio je igru Novaka, koji je pokušavao, bez uspeha, skraćenim loptama i lobovima da poremeti Švajcarca.

Reuters
Novak sportski čestitao Vavrinki na tituli

Posle sjajnog trećeg seta Vavrinke, naš as se prenuo u četvrtom, poveo 3:0, ali nije bilo snagei  da uzvrati. Svežiji, snažniji, sa više samopouzdanje, Vavrinka  uspeva da se vrati u četvrti set, a kod rezultata 4:4 oduzme ponovo servis Noletu. Poslednji trzaj Srbina bio je u sledećeg gemu, kada je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio i Vavrinka je to kaznio u ušao u istoriji Rolan Garosa, a Noletu ostaje da se spremi za odbranu krune u Viimbldonu.

Šteta velika za srpskog asa. Svi smo očekivali trijumf, ali moramo da priznamo da je danas Vavrinka bio bolji!

PROČITAJTE TOK MEČA:

10. gem - Imao je Novak brejk loptu, ali je Sten iskoristio drugu meč loptu i prvi put osvojio Rolan Garos.
9. gem - Brejk Vavrinke, neverovatni Švajcarac, sjajni bekhendi razbili su Novak. Sten servira za titulu.
8. gem - Imao je Novak tri vezane brejk lopte, ali je Vavrinka sjajnim servisima upseo da izjednači - 4:4. Drama!
7. gem - Imao je Sten dve vezane brejk lopte, ali je Novak čudesnom igrom stigao do vođstva 4:3.
6. gem - Švajcarac u seriji, treći uzastopni gem osvaja i izjednačuje - 3:3.
5. gem - Vavrinka vraća gem, opet je Novak u krizi - 3:2.
4. gem - Vavrinka prekida seriju Srbina, smanjuje na 3:1. Novak se vratio u igru, sad on diktira tempo.
3. gem - Nole osvaja još jedan gem, vodi 3:0.
2. gem - Bravo Nole, uspeva da napravi brejk na startu drugog seta. Lakše se diše sad.
1. gem - Novak uspeva da osvoji prvi gem u četvrtom setu. Idemo, Nole!
ČETVRTI SET
9. gem - Bez izgubljenog poena, Vavrinka dobija treći set. Sjajna igra Švajcarca, Novak bez rešenja.
8. gem - Posle dva čudesna poena Vavrinke, Novak vezuje četiri poena i smanjuje na 5:3. Švajcarac servira za treći set.
7. gem - Švajcarac je imao deset uzastopnih poena, dobio je ovaj gem, ali je Novak sa nekoliko dobrih udaraca nagovestio da se vraća u meč. Imao je srbin i brejk loptu. Ipak, 2:5. Vavrinka na pragu vođstva od 2:1 u setovima.
6. gem - Stanislas igra kao u transu, bez izgubljenog poena pravi prvi brejk u trećem setu - 2:4.
5. gem - Vavrinka lako dobija gemove na svoj servis. Švajcarac diktira tempo - 2:3.
4. gem  - Novak se mučio, u krizi je, ali je uspeo da osvoji gem i izjednači - 2:2.
3. gem - Švajcarac lako dobija gem - 1:2.
2. gem - Spasio je Novak tri brejk lopte, od toga dve vezane, odličnom igrom na mreži i uspeo da spasi ovaj gem - 1:1.

1. gem - Vavrinka trenutno bolji od Novaka, lako dobija prvi gem trećeg seta - 0:1.

TREĆI SET
10. gem - Neočekivano, posle 30:0, Novak gubi gem i set. Krećemo od početka. Naš as je nervozan, polomio je reket besan zbog grešaka u ključnim trenucima drugog seta.
9. gem - Vavrinka dobija lako gem, vodi 5:4. Đoković servira za ostanak u drugom setu.
8. gem - Novak dobija gem, iako je Vavrinka imao četvrtu brejk loptu. Nema brejka u drugom setu.
7. gem - Ekspresno tri vezana poena Vavrinke na svoj servis. Ali vratio se Novak. Stihijski je krenuo, ali odoleo je Vavrinka i servis vinerom poveo 4:3. 
6. gem - Neplanirano je Nole dozvolio brejk loptu rivalu, ali se prelepo, forhend vinerom spasao. Usledio je servis viner, a zatim pametnim odlukama naterao Stena na grešku - 3:3. 
5. gem - Održava prednost Švajcarac, Nole bez šanse za brejk - 2:3.
4. gem - Nesiguran gem Đokovića. Dopustio je Vavrinki brejk loptu, ali je spasio prvu. Drop šot mu ne polazi zarukom u ovom gemu. Ponovo je Švajcarac došao do brejk šanse, a zatim mentalnom snagom osvojio dva poena i izjednačio - 2:2.
3. gem - Na identičan način, bez ikakvih problema, Vavrinka je uzvratio Novaku 1:2.
2. gem - Furiozan Đoković. Sa nulom poravnava na 1:1.
1. gem - Obećavajući početak drugog seta. Došao je Nole do prve brejk šanse, ali Vavrinka se nije predao. Odigrao je u skladu sa renomeom i došao do 1:0.
DRUGI SET
10. gem - Sada Nole servira za set. I odlično je počeo, čuje se "bravo majstore" sa tribina. Strpljiva igra Novaka dovela ga je do dve set lopte, ali Vavrinka vinerom i fenomenalnom odbranom spasava obe. Preživeo je sve nalete. Nagrađen je Švajcarac za napor i dolazi do brejk šanse. Sada se Đoković odbranio asom. Još jedan odličan servis i zatim iznuđena grešk Vavrinke. Novak vodi 1:0 u setovima - 6:4.
9. gem - Švajcarac servira za ostanak u setu. Za fer plej potez, kada je priznao da je Sten pogodio liniju, Novak je nagrađen aplauzom. Sigurniji je Vavrinka i ostaje u setu - 5:4.
8. gem - Raspala se igra Vavrinke. Počeo je da nekontrolisano udara lopticu. Novak stiže do 5:3.
7. gem - Vavrinki ne prijaju duboke lopte sa spinom, 0:30. Još jednom greši. Tri vezane brejk lopte ima Novak. Dvostrukom servis greškom Đoković dolazi do brejka - 4:3.
6. gem - Bez problema Novak drži ritam i zahvaljujući servis vinerima poravnava na 3:3.
5. gem - Brzo je Đoković došao do 30:0, slao niske lopice, a zatim rešio da promeni strategiju i Vavrinka se vratio u život. Osokolio se Švajcarac i preterao. Pogrešio je na mreži i pružio Noletu još jednu brejk priliku. Revanširao mu se Srbin na mreži i Vavrinka je sa dva vinera ponovo došao u vođstvo - 3:2.
4. gem - Uleteo je Nole u nervozu. Sten je iskoristio stegnutu ruku Srbina prilikom udaraca sa osnovne linije i došao do 0:30. Dobar izbor slanja loptice pomogao je Novaku da izjednači, a potom i odservira as 2:2.
3. gem - Švajcarac silovit. Sa nulom osvaja gem - 2:1.
2. gem - Siguran Đoković na svoj servis. Zabeležio je prvi as, terao rivala u greške i poravnao rezultat - 1:1.
1. gem - Agresivan početak Vavrinke na svoj servis. Ipak, budi se Novak i vezuje dva poena. Usledio je as Švajcarca, a zatim dve vezane greške prilikom bekhenda. Spasao je Stanislas brejk loptu, a zatim osvojio poen posle 39 razmenjenih udaraca i stigao do 1:0.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.06.2015. 19:06
играо је Ноле као сиса и заслужено поражен од заиста само просечног тенисера станка...погрешно је Ноле скраћивао лопте, није се много трудио да му чита кретање, унапред у поенима одустајао од борбе...тешко је било толику количину промашаја и грешака гледати, победио је сам себе, а болесним усрашама који немају шта паметније да раде него да овде њајуке о њиховим фрустрацијама поручујем да мање једу *овна јер је бурек и даље здравији и јефтинији.
Ponedeljak 08.06.2015. 00:37
Kome zacvili jaje. Ja nemam nista od toga, a ni vi, iddioti! Inace mi je Novak vrlo simpatican da se razumemo, al me zabole dal je osvojio neki trunir i uzeo milionce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online