Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 05.06.2015.
14:55 >> 20:52h
Vestionline A

Oluja stala na put Novaku!

Meč polufinala Rolan Garosa, Đoković - Marej, je prekinut posle tri sata i devet minuta igre zbog najavljene oluje u Parizu. U trenutku prekida, Novak je imao prednost 2:1 u setovima, dok je u četvrtom izjednačeno - 3:3. Nastavak u subotu od 13 časova.

Reuters
Gazi ka prvom Garosu u karijeri: Novak Đoković

Imao je naš as sigurno vođstvo 2:0 u setovima, u trećem je počeo sigurno, svi smo već videli novi triumf od 3:0, ali se Marej u finišu tog perioda igre čudesno vratio u igru. Kod rezultata 5:5, Škot je uspeo da napravi brejk i u narednom gemu sa nulom stigne do seta i smanjenje rezultata. Bio je to prvi izgubljeni set Noleta na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Reuters
Supruga našeg asa, Jelena, bodrila Novaka na stadionu "Filip Šatrije"

Tada je naš as bio u velikom problemu, u krizi. Slabo se kretao, Marej je na startu četvrtog seta napravio brejk, ali je Novak poput Feniksa uspeo da prebordi sve to, odmah vrati svoj servis. U tim trenucima bila je slaba vidljivost na terenu zbog mraka, ali to nije razlog prekida. Organizatori turnira su dobili dojavu da će biti oluja u franuskoj prestonici, pa je susret odložen za subotu.

PROČITAJTE TOK MEČA:

6. gem - Imao je Novak dve brejk lopte, ali ih nije iskorostio - 3:3. Postoji opasnost od prekida meča zbog mraka. Meč se igra 3 sata i 9 minuta.
5. gem - Dobri servisi Novaka i opet vodi - 3:2. Prebrodio je krizu naš as, sada je to onaj stari Nole. 
4. gem - Novaka bodri supruga Jelena. Vraća se Đoković, ribrejk pravi, posle velikog pada na početku četvrtog seta - 2:2.
3. gem - Novak u problemu, slabo se kreće. Šta je sa našim asom? Marej uspeva da napravi brejk - 1:2. Devet poslednjih poena je osvojio Britanac. Velika kriza Srbina!
2. gem - Veliku priliku je Novak propustio. Imao je tri vezane lopte, ali borbeni Marej je i to spasao i izjednačio - 1:1.
1. gem - Novak je zatražio medicinski tajm-aut. Prekid nekoliko minuta. Meč se nastavlja. Nole je uspeo da osvoji psihološki važan gem posle izgubljenog seta - 1:0.
ČETVRTI SET
12. gem - Malu krizu Novaka iskoristio je Marej i osvojio treći set. Ovo je prvi izgubljeni set našeg asa na Rolan Garosu.
11. gem - Škot se razigrao u ovom gemu, uspeo je da iskoristi prvu brejk loptu na meču i povede 6:5. Sada servira za set.
10. gem - Uspeva Marej da stigne do izjednačenja, bez izgubljenog poena - 5:5.
9. gem - Nole nastavlja dobro da servira. Osvaja gem. Sada Marej servira za ostanak u meču.
8. gem - Novak se malo iznervirao, opsovao je jednog gledaoca što se moglo čuti u prenosu. Marej se ne predaje - 4:4 iako je i u ovom gemu Nole imao šansu za brejk.
7. gem - Imao je Marej 15:30, ali do brejk lopte još nije stigao - 4:3 za našeg asa.
6. gem - Imao je Đoković dve vezane brejk lopte, ali je dobrim servisima Endi uspeo da se izvuče iz teške situacije i izjedanči - 3:3.
5. gem - Superiornom igrom, Novak dolazi do novog vođstva - 3:2. Da li je sada trenutak za brejk i skori kraj meča?
4. gem - Marej se drži u ovom setu, nema još brejka - 2:2.
3. gem - Nole siguran, vodi 2:1.
2. gem - Škot osvaja gem sa nulom - 1:1.
1. gem - Novak nastavlja u istom ritmu, vodi 1:0. Marej indisponiran, ništa ne može Đokoviću.
TREĆI SET

9. gem - Fenomenalni Novak. Dobija drugi set - 6:3. Marehj nemoćan, nema rešenja za igru Srbina.

8. gem - Odlično Novak servira i rutinskom igrom stiže na korak do drugog seta - 5:3. Četiri asa ima Srbin, koliko i Marej.
7. gem - Imao je Novak dve brejk lopte, ali Marej uspeva da ostane u setu - 4:3.
6. gem - I pored velike greške, kada je smečovao u mrežu, Đoković dobija gem i vodi 4:2.
5. gem - Srbin pravi brejk i korača ka drugom setu i finalu - 3:2.
4. gem - Novak lako dobija gem - 2:2. Bez brejk lopti u drugom setu.
3. gem - Marej uspeva da dobije gem. Ne da još svoj servis Škot u drugom setju - 1:2.
2. gem - Sigurnom igrom sa dobrim servisima, Novak lako stiže do izjednačenja - 1:1.
1. gem - Marej je uspeo da prekine seriju od tri uzastopna gema Novaka i povede 1:0 u drugom setu.
DRUGI SET
9. gem - Đoković igra fantastično u ovim trenucima. Fenomenalnim forhendima razbija Mareja - 6:3 u prvom setu za srpskog asa. Nole je set završio asom - SJAJNO!
8. gem - Konačno, Novak uspeva da napravi brejk u pravom momentu - 5:3. Škot je pomogao našem asu, jer je kod 0:30 promašio neverovatnu loptu. Bez izgubljenog poena, Novak pravi brejk.
7. gem - Publika je na strani slabijeg, tojest Mareja. Škot je pripretio, imao je Marej 0:30, ali je Đoković vezao četiri poena i poveo - 4:3. 13:7 u vinerima za Srbina.
6. gem - Novak je imao prvu brejk loptu, ali je nije iskoristio. Marej dobija gem, za 3:3.
5. gem - Dobri servisi Srbina. Ne da šansu Mareju da mu oduzme servis - 3:2.
4.gem - Sada Marej uzvraća istom merom. Lako dobijeni gem za - 2:2. Novak napada očajan drugi servis Škota.
3. gem - Sada jedan lak i brzi gem, koji Novak osvaja - 2:1 za našeg asa. Đokovićeva taktika je da skraćenim loptama "otera" Škota sa osnovne linije. Zasad mu to uspeva.
2. gem - Opet dug gem. Ovaj put uspešniji je bio Marej - 1:1.
1. gem - Novak servira prvi na meču. Imao je Marej 0:30, ali je Srbin ipak uspeo da dobije prvi gem na meču - 1:0. Već na startu dugi poeni, nagoveštaj velike borbe za finale Rolan Garosa.

Kada je u pitanju ukupan skor pomenutih tenisera, Novak je u velikoj prednosti - 18:8.

Posle poraza u finalu Vimbldona 2013. godine, Đoković je protiv Mareja "vezao" osam uzastopnih pobeda, što je, osim životne forme dovoljan razlog da mu kladionice daju ogromnu prednost. 

Ukoliko uložite 1000 dinara na najboljeg tenisera na svetu zaradićete "ništavih" 150 do 180, dok je u suprotnom zarada mnogo, mnogo veća - PETOSTRUKO.

Srbija je uz Novaka, srećno!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online