Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 04.06.2015.
14:31 >> 19:22h
Vestionline A

Kakva šteta: Ana poklekla, Safarova u finalu

Nije Ana Ivanović izdržala pritisak. Imala je šansu da se ponovo nađe u finalu Rolan Garosa, ali je u odlučujućim trenucima meča, Čehinja bila spretnija. Luci Safarova je prva finalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske pošto je pobedila našu najbolju teniserku - 7:5, 7:5.

Reuters
Stala na korak do finala: Ana Ivanović

Malo je falilo da se lepa Srpkinja plasira u finale, prvo posle 2008. godine kada je osvojila jedinu Grend slem titulu. U oba seta, Ana je bila tako blizu, ali...Čehinja je imala više nerava, koncetracije u presudnim trenucima meča i plasirala se u finale Pariza.

U prvom setu, Ivanovićeva je imala prednost od 5:2, međutim onda je stala. Čehinja se razigrala, Ana mnogio grešila i Čehinja osvaja pet uzastopnih gemova, za vođstvo 1:0 u setovima.

Reuters
Zbogm Rolan Garose: Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale

U drugom setu, u trećem gemu, Safarova pravi brejk. Na 5:4, Čehinja je imala meč loptu, ali je Ana uspela da vrati brejk. I kada se očekivao "cunami" Srpkinje, Ivanovićeva je opet stala, dozvolila Lusi ribrejk, a onda u narednom, Safarova koristi treću meč loptu i osigurava plasman u finale gde je očekuje Serena Vilijams, koja je posle tri seta dobila Timeu Bačinski.

PROČITAJTE TOK MEČA!

12. gem - Safarova je uspela da pobedi. Čehinja je iskoristila treću meč loptu. Šteta za Anu!
11. gem - Ribrejk Čehinje, Ana je ponovo dopustila rivalki da joj oduzme servis. Safarova servira za meč.
10. gem - Safarova je imala tri duple servis greške. Čehinja je imala i meč loptu, ali je Ana na neverovatan način uspela da napravi brejk i vrati se u igru - 5:5.
9. gem - Ivanovićeva dobija gem, smanjuje na 5:4. Može li Ana da napravi brejk i da se vrati u meč?
8. gem - Čehinja na pragu finala. Vodi 5:3. Ana servira za ostanak u meču.
7. gem - Dobra igra Srpkinje u ovom gemu, nada za Anu - 3:4.
6. gem - Ana je pripretila  ovom gemu, ali Safarova u ključnim trenucima odlična - 2:4.
5. gem - Bitan gem osvaja Ivanovićeva. Istina, na jedvite jade, ali "broji se". Safarova vodi 3:2.
4. gem - Safarova sve dominantnija. Osvaja gem bez izgubljenog poena.
3. gem - Uprkos velikom sudijskom previdu na 0:40, Ana ne uspeva da se izbori. Mnogo greši i sve miriše na neuspeh.
2. gem - Sve podseća na početak meča, s tim da Ivanovićeva ovoga puta ne uspeva da ostvari brejk, iako je dva puta bila na poen od oduzimanja servisa - 1:1.
1. gem - Od 30:0 za Anu, do 30:30... Novi hod po tankom ledu, ali ipa naša teniserka osvaja uvodni gem.
DRUGI SET
12. gem - Razigrana Čehinja u potpunosti je nadigrala Anu u durgom delu seta - 7:5.
11. gem - Kao da ne gledamo Anu sa ovogodišnjeg Rolan Garosa, a početka ovog meča. Duple greške, nemoć, slabo kretanje... Novi brejk Safarove. Sada Čehinja servira za set.
10. gem - Izjednačenje - 5:5. Uspeva Ivanovićeva da zapreti (30:30), ali onda dve loptice šalje u aut.
9. gem - Šta je vratila Safarova kada je bila u prilici za brejk! Ana je odigrala ubedljivo najlošiji gem na meču, uspela da spase prvu brejk loptu, ali drugu ne. Idemo dalje...
8. gem - Pokušala je Ana rizično da odigra gem, svesna da u narednom servira za set. Nije joj pošlo za rukom. Sada je pravi trenutak, AJDE!
7. gem - Ivanovićeva sama sebi stvara probleme. Posle 40:15, dozvolila je Safarovoj da dođe do đusa, ali onda odličnim udarcima sa osnovne linije naterala dva puta rivalku da pogreši - 5:2.
6. gem - Najduži gem na meču ipak pripada Safarovoj. Ana je propustila veliku priliku da prelomi set, imala dve prilike za brejk, ali je u tim momentima Čehinja rizikovala, što se na kraju isplatilo.
5. gem - Dva asa, jedan divan forhend  i "poklon" aut od Safarove. Sve ide kao po planu, Srpkinja sigurno čuva prednost brejka.
4. gem - Početna nervoza Safarove je prošla. Osvaja servis gem, prvi na meču, bez izgubljenog poena.
3. gem - Ivanovićeva potvrđuje brejk. Sjajno servira, forend je služi besprekorno. Dovoljno za uvodnih 3:0.
2. gem - Početak iz snova! Brejk za srpsku teniserku. Prvu šansu da oduzme servis protivnici propustila je Ana, pošto je Safarova odservirala as. Međutim, stovrila je i drugu, gde je posle odlične defanzive naterala Čehinju da pogreši - 2:0.
1. gem - Ako se po jutru dan poznaje... Ana sigurna na svoj servis, na redu je Safarova.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.06.2015. 18:06
Da vodi neko sa 3:0 u prvom setu , pa onda 4:1 pa 5:2 a onda taj set ne dobiti moze samo onaj kome nisu u glavi sve tacne na broju. Ja ne znam na sta ona misli kad tenis igra, ali znam da ne misli nikako na reket i tenisku lopticu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online