Četvrtak 20. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.06.2015.
15:09 >> 19:13h
Vestionline A

Novače, genije: Srpski car "pregazio" kralja šljake

Srbin za istoriju! U sedmom pokušaju na pariskoj šljaci, Novak Đoković je uspeo da pobedi, do ovog meča neprikosnovenog vladara Rolana Garosa, Rafaela Nadala, ne prepustivši mu ni set - 7:5, 6:3, 6:1. Naš as je na impresivan način stigao do polufinala Otvorenog prvenstva Francuske i još jednom dokazao da mu nema pramca u "belom sportu" i da nezadrživo grabi ka jedinoj Grend slem tituli koji još nije osvojio.

Reuters
Napad na prvi Garos: Novak Đoković lako pobedio devetostrukog šampiona pariske šljake

Đoković je ostvario 21. pobedu u duelu sa Špancem, koji i dalje ima dva trijumfa više, ali verovatno ne zadugo. Na terenu stadiona "Filip Šatrije" postojao je samo jedan teniser - Novak Đoković. Sudbina je tako htela da Rafa preda krunu na 29. rođendan.

Kada je Đoković već na startu poveo 4:0, svi su očekivali debakl Nadala. Ipak, Španac se ubrzo konsolidovao, uspeo da izjednači na 4:4. Novaka to nije poremetilo već je nastavio skoncentisanom igrom da "melje" rivala. U 12. gemu, uspeo je da iskoristi šestu set lopti i povede 1:0.

Do 4:3 za Đokovića u drugom setu gledali smo uspavanku gde su oba rivala lako osvajala svoje servise, a onda je usledila eksplozija Novaka, koji pravi brejk i u narednom odservira za vođstvo 2:0.

To kao da je demoralisalo Španca, koji gubi gem na svoj servis na startu trećeg seta. Novak dobija dodatnu energiju i do kraja susreta "čisti" sa terena do ovog meča "kralja šljake", koji tu nezvaničnu krunu mora da preda boljem - Novaku Đokoviću. Srpski genije nastavlja da melje rivale. Svih pet susreta dobio je bez izgubljenog seta.

Reuters
Pognute glave napustio omiljeni stadion: Rafael Nadal nije imao nikakve šanse protiv Novaka

Koliko je Španac u većem delu meča bio inferioran govori i ponašanje publike na stadionu "Filip Šatrije", koja je nekoliko puta pokušala da "podigne" Rafu, ali bez uspeha. S druge strane mreže imao je "srpsku stenu", koju nije mogao da probije. U polufinalu rival će u biti bolji iz duela Endi Marej - David Ferer. Britanac, trenutno, ima prednost od 2:1 u setovima.

PROČITAJTE TOK MEČA!

7. gem - GOTOVO JE. NOVAK ĐOKOVIĆ JE POBEDIO 3:0. KRALJ ŠLJAKE JE PREGAŽEN!
6. gem - Novak bez izgubljenog poena dobija još jedan gem - 5:1. Gotovo je, Srpski as je skinuo krunu "kralju šljake".
5. gem - Publika u transu, Nadal osvaja gem, ali Novak ima sigurna dva brejka prednost i nezadrživo grabi ka polufinalu Rolan Garosa - 4:1.
4. gem - Sve prolazi od ruke Novaku Đokovića. Ima i malo sreće, a sreća prati hrabre - 4:0.
3. gem - Publika pokušava da probudi Nadala, koji kao da se predao. Novak dominira i stiže do drugog brejka - 3:0. "Kralj šljake" na pragu drugog poraza na Rolan Garosu. Srbin dokazuje klasu.
2. gem - Novak nastavlja u sjajnom ritmu, vodi 2:0. Španac na kolenima...
1.gem - Novak pravi brejk već na startu trećeg seta. Da li je ovo ključni trenutak susreta?
TREĆI SET

9. gem - Nadal je namučio Novaka u ovom gemu, ali je Đoković uspeo da ga osvoji i povede 2:0 u setovima. Srbin na pragu prve pobede na Rolan Garosu protiv "kralja šljake".

8. gem - Brejk za Novaka. Srbin koristi drugi brejk loptu i sada servira za vođstvo 2:0 u setovima.
7. gem - Novak i drugi uzastopni gem na svoj servis dobija bez izgubljenog poena - 4:3. Servis dobro služi srpskog asa u dosadašnjem toku meča.
6. gem - Imao je Nole šanse u ovom gemu, ali je Nadal uspeo da izjednači. Nema brejka u drugom setu.
5. gem -Novak siguran na svoj servis, Nadal ostao na nuli u ovom gemu - 3:2.
4. gem - Nadal uspeva lagano da osvoji gem, 2:2.
3. gem - Novak igra sjajno, vodi 2:1. Gem dobije lako, sa samo jednim izgubljenim poenom.

2. gem - Fenomenalni meč u Parizu. Publika uživa u velemajstorskim potezima teniskih titana. Nadal posle mnogo muke ipak uspeva da osvoji prvi gem na svoj servis i izjednači - 1:1.

1. gem - Novak osvaja i treći uzastopni gem i vodi 1:0 u drugom setu.
DRUGI SET

12. gem - Vamos Nole! Srbin uspeva da osvoji set. Iskoristio je šestu set loptu.

11. gem - Novak odličan u ovom gemu, sigurnom igrom stiže do novog vođstva - 6:5. Opet Španac servira za ostanak u setu, odnosno za taj-brejk.
10. gem - Imao je Novak tri set lopte, ali je Nadal to spasio i uspeo da izjednači - 5:5. Drama u prvom setu se nastavlja. Ovaj gem je trajao 11 minuta.

9. gem - Posle četiri izgubljena gema, konačno Novak stiže do daha, vodi 5:4. Gem bez izgubljenog poena. Sada je pritisak na Rafi.

8. gem - Španac bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja  -4:4. Kriza srpskog asa. Kreće se od nule.

7. gem - Novi brejk za Španca, 4:3. Nole je mnogo grešio u ovom gemu, pogotove na bekhendu, pa se Nadal u potpunosti vratio u meč.
6. gem - Nadala uzima i drugi uzastopni gem,  vraća  se u meč posle furioznog početka Novaka - 4:2.

5. gem - Rafa vraća jedan brejk. Novak se opustio, Nadal razigrao... - 4:1.

4. gem - Kakav tenis gledamo! Srbin pravi još jedan brejk, ali je poslednji poen bio poklon svim istinskim ljubiteljima tenisa. Nekoliko neverovatnih udaraca na obe strane, a poen osvaja Đoković.

3. gem - Početak iz snova. Potvrdio je brejk Đoković iako je Rafa uspeo da stigne do 30:30 usled grešaka srpskog tenisera.
2. gem - Brejk Đokovića na samom startu! Dozvolio je Rafi svega jedan poen... Publika će, po svemu sudeći, biti na strani neprikosnovenog "pariskog kralja".
1. gem - Novak rutinski osvaja uvodni gem na meču, bez izgubljenog poena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online