Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.06.2015.
10:30
Vestionline A

"Da pobedi Rafa i mnogima 'zapuši usta'"

Sećate li se Kim Klajsters? Simpatične devojke koju su svi na WTA turu voleli. A malo je takvih slučajeva. U razgovoru za "B92" Belgijanka je pričala o Ani Ivanović, favoritima u muškom singlu, dominaciji Serene Vilijams i još po nečemu...

Reuters
Poštuje Anu, navija za Rafu: Kim Klajsters

- Novinari vole da gledaju unapred, bar sam ja imala takvo iskustvo sa njima. Kada se dođe do četvrtfinala, svaki meč je izuzetno težak. Dobro je što je Ana Više puta bila u sličnoj situaciji, u Parizu osvojila i titulu, a to je iskustvo koje je teško dobiti i koje može da bude značajno. Izgleda srećno na terenu i igra sa dosta samopouzdanja, a toje recept za dobar rezultat - priča Kim.

Ana je 2008. godine osvojila Rolan Garos, ali od tada nije imala mnogo uspeha na Gren slem turnirima. Belgijanka ističe da je mnogo toga potrebno da se poklopi za uspehe u kontinuitet. 

Nikada u Srbiji

- Znam samo da sam iz Srbije dobijala mnogo pisama navijača. Bliska sam i sa devojkama iz vaše zemlje, naročito sa Anom, uvek je lepo čuti kada mi ona govori o novim mestima u Srbiji. Sada će biti i teško, jedino ako se odlučim da dođem tu na odmor.

- Kada igrač ostvari dobre rezultate, onda i ostali počnu da obraćaju pažnju i postaju dodatno motivisani i koncentrisani, a to je bio slučaj i sa Anom. Nekada je teško – ne mislim da se ona promenila kao osoba i kao teniserka. Znam da ona vredno radi, uvek sam volela da je gledam, dopada mi se njen forhend, a mislim da je njena kombinacija servisa i forhenda jedna od najboljih na WTA turu. Ako uspe odatle da gradi igru, sposobna je da napravi mnogo dobrih stvari. Potrebno je malo svega, možda joj je nedostajalo i sreće, tenis nije lak sport - kaže 31-godišnja Kim, osvajačica četiri Gren slem trofeja (3 US Opena, 1 Australijan Open).

Klajstersova ne razmišlja o tome šta će biti u ženskoj konkurenciji kada se povuče superiorna Serena Vilijams.

- Nisam tome posvetila pažnju. Navikla sam da gledam Serenu kakvu pravi rezultate - ističe Belgijanka uz osmeh.

Za kraj "škakljivo" pitanje (s obzirom da razgovara sa srpskim novinarom) i hrabar odgovor.

- Nadam se da će Rafa (Nadal, prim. aut) pobediti. Mnogi misle da mu to neće poći za rukom, a verujem da će pokazati svima da nisu bili u pravu - zaključila je Kim za "B92".

Majka, trener, rekreativac...

Na pitanje da li joj nedostaje tenis, nekadašnji broj jedan odgovara:

- Ne. I dalje igram tenis kod kuće, uživam u tome, ali ne nedostaju mi stalna putovanja i treninzi šest sati dnevno. Ipak, i dalje volim da vežbam, takođe sam i trener u svojoj akademiji u Belgiji. Osim toga, imam dvoje dece i prilično sam zauzeta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online