Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.06.2015.
16:39
Vestionline A

Tajfun Nole, neka se spremi Nadal!

Kakav Nole, strašan Nole! Prvi reket planete Novak Đoković demonstrirao je silu protiv domaćeg tenisera Rišara Gaskea i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Reuters
Bez greške: Novak Đoković

Đoković - Gaske 3:0 (6:1, 6:2, 6:3). Međusobni skor prvog i 21. tenisera sveta sada iznosi 11:1!

Publika na "Suzan Lenglenu" sigurno je više očekivala od svog miljenika. Nešto žustriju borbu i ozbiljniji otpor nekada sedmog tenisera na ATP listi videli su samo u prva tri gema, mada je Novak u "poslednjem" brejknuo rivala, što je bio znak da se "mašina pali".

Do kraja Sribn je još dva puta oduzeo servis protivniku (6:1), ali se ni tu nije zaustavio.

Novak je trijumfom nad Gaskeom stigao do devetog 1/4 finala RG, a prvo je odigrao upravo protiv Nadala, sa kojim će se sastati u sredu.

Naprotiv, tek je počeo.

Repertoar maestralnih udaraca "poklonio" je publici na drugom najvećem stadionu u "Bulonjskoj šumi", a na opšte oduševljenje više od 10.000 prisutnih gledalaca, Gaske je osvojio gem posle Novakovih DEVET! Šansu da oduzme servis Đokoviću propustio je pri rezultatu 4:2, što je značilo - "predaja".

Iako je Novak nastavio da "melje" Rišara, malo se opustio pred sam kraj duela, što je ovaj iskoristio napravivši prvi brejk na meču (od ukupno devet prilika). Da se sudbina ne bi poigravala sa živcima navijača (ali i samog Novaka), Đoković se "naljutio", vratio oduzeto, a potom, uz jedan izgubljeni poen, stigao do devetog plasmana među osam najboljih na Rolan Garosu.

Sledi duel sa "kraljem šljake" Rafaelom Nadalom.

44. "Rafole" - idemo Nole!

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA:

TREĆI SET
9. gem - Kraj! Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa!
8. gem - Đoković pravi ribrejk i sada servira za plasman u deveto četvrtfinale na Rolan Garosu.
7. gem - Suočio se Nole sa tri brejk prilike, ali je uspeo da ih spasi. Šestu, sedmu i osmu na meču Gaske nije iskoristio, ali devetu jeste - 4:3, Francuz na sevrisu.
6. gem - Sa dva fenomenalna udarca Gaske odbija Đokovićev nalet i smanjuje deficit - 4:2.
5. gem - Potvrda brejka. Ostalo je samo da Đoković Gaskeu zada završni udarac.
4. gem - Srbin potpuno utišao publiku. Još jedan brejk, prvi u trećem setu za 3:1.
3. gem - Još jedan gem Đoković osvaja bez izgubljenog poena - 2:1.
2. gem - Dve prilike da na samom startu seta oduzme servis rivalu Novak propušta. Gaske u odsudnim momentima dobro servirao, ali su uticaja imale i Đokovićeve greške.
1. gem - Prvi gem bez izgubljenog poena osvaja Đoković.
DRUGI SET
8. gem - Gaske se "predao" i u drugom setu. Novak na set od četvrtfinala!
7. gem - Muke Novakove. Francuz je imao priliku za brejk, Đoković se klizao, umalo i povredio, ali na kraju stigao do 5:2.
6. gem - Nema predaje od strane Rišara Gaskea. Isto kao Novak, uz jedan izgubljeni poen, osvaja gem i smanjuje zaostatak za Srbinom.
5. gem - Novak suvereno čuva stečenu prednost - 4:1.
4. gem - Đokovićevu seriju od devet uzastopno osvojenih gemova Gaske prekida. Publika u transu! Baš joj se gleda tenis... Mada, kako Nole igra, teško da će joj se želja ispuniti.
3. gem - Stigao je Francuz do prve brejk prilike u drugom setu. Uspeo je da stigne Đokovićev smeč i laganim udarcem matira Novaka koji je pogledom ispratio lopticu. Drugu priliku srpski as je spasio servis-volej igrom, a sjajnim drop šotom potvrdio brejk.
2. gem - Novi brejk našeg tenisera! Iz treće šanse uspeo je četvrti put da oduzme servis domaćem igraču. Novak igra možda i najbolji tenis od početka turnira.
1. gem - Prvi reket sveta drugi set otvara osvojenim servis-gemom, uz samo jedan izgubljen poen.
PRVI SET
7. gem - Gaske se potpuno "pogubio" na terenu. Iako nije izgledalo da će biti ovoliko lako, Đoković furiozno, novim brejkom, stiže do prvog seta! 
6. gem - Novak bez problema stiže na gem od osvajanja prvog seta.
5. gem - Novih 15:40 za Đokovića. Prvu brejk priliku nije iskoristio, ali zato jeste drugu.
4. gem - Novak potvrđuje brejk uz samo jedan izgubljen poen.
3. gem - Đoković posle dugačkog gema uspeva da iskoristi SEDMU priliku za brejk! Po svemu viđenom do sada, čeka nas višesatna borba.
2. gem - Tantalove muke za Đokovića prilikom prvog servis-gema. Dve brejk prilike imao je Francuz, ali se Novak na suv kvalitet izvukao i stigao izdjenačenja.
1. gem - Gaskeu je pripao prvi poen na meču, da bi novak sa tri direktna poena iz bekhenda stigao do dve brejk lopte. Obe je spasao, a potom odličnim servisima stigao do uvodne prednosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online