Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.05.2015.
13:16
b92.net A

Rat: Teniseri ustali protiv ATP sudija

Sve više vrhunskih tenisera uključilo se u akciju u kojoj apeluju da sudije koje sude mečeve na Turu moraju da se poprave. Ranije ove nedelje Felisijano Lopez je posle teške pobede nad Benjaminom Bekerom ušao u sukob sa Karlosom Bernardesom zbog kazne i oduzetog poena zbog psovanja.

Tanjug/AP
Huan Monako ne veruje u ono što mu sudija govori i pokazuje

Lopez je priznao da njegovo ponašanje nije bilo primereno jednom teniseru, ali je bio veoma grub prema sudiji Bernardesu, za kojeg je rekao da ga uopšte nije upozorio pre kazne.

- U početku nisam shvatio da mi je uputio upozorenje i zato sam bio veoma iznenđen kada mi je rekao da moram otići na suprotnu stranu terena jer mi je poen oduzet - rekao je Lopez. 

Španac se posle tog meča osvrnuo i na detalj sa ATP turnira u Minhenu, kada je Lukaš Rosol prilikom promene strana ramenom udario Endija Mareja. Takođe, on je istakao da pravila na ATP Turu nisu jednaka za svakog igrača. 

- Šta se desi ako igrač ramenom udari protivnika prilikom promene strana? Ništa se ne desi. Gledamo na drugu stranu i to je sve. Ili, ako igrač ispuca lopticu van stadiona i sudija se pravi da nije video. Mislim da ovakvo ponašanje nije normalno i da bi trebalo da se eliminiše. Pravila bi trebalo da budu ista za svakoga - spomenuo je Lopez i incident sa ATP turnira u Eštorilu prošle nedelje.

Nik Kirgios je u prvom kolu eliminisao Alberta Ramos-Vinoljasa iz Španije, ali je taj susret obeležio incident krajem trećeg seta. Posle jednog izgubljenog poena Australijanac je izbacio lopticu van stadiona, Ramos-Vinoljas je zahtevao kaznu, ali je arbitar odbio da to učini jer navodno nije video taj detalj. U pitanju je bila završnica odlučujećeg dela igre koju je Kirgios dobio u taj brejku. 

Osim njih, zamerke na rad sudija imao je i četvrtoplasirani na ATP listi Rafael Nadal. Nadal je optužio sunarodnika Nikolasa Almagra da je u drugom kolu turnira u Barseloni vršio pritisak na sudije da mu izreknu sankciju za kršenje vremena između dva poena. 

- Svi rade šta hoće, ali nije mnogo lepo kada kolega (Almagro) pritiska sudije - rekao je tada Nadal. 

"Bik sa Majorke" sve češće dobija opomene zbog "probijanja" pauze između poena, pa mnogo više nego ranije raspravlja sa sudijama. 

- Sudije bi trebalo da budu malo bolje i kod drugih pravila. Trebalo bi da budu bolje u pozicioniranju posle onoga što se prošle nedelje desilo u Eštorilu. Nisu donele ispravnu odluku u veoma bitnom trenutku. Stvari treba da budu iste za svakoga, ne samo za jednu određenu osobu. Po mom mišljenju, na drugoj strani mreže dešavaju se mnogo lošije stvari, a to svakako nije pravi primer za decu, ili bilo koga drugog - zaključio je Nadal. 

Pored toga, na mnogim turnirima od početka sezone viđene su velike greške kako linijskih, tako i glavnih sudija. 

Jasno je da pojedini igrači nisu zadovoljni, videćemo dokle će ih to nezadovoljstvo dovesti...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online