Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.04.2015.
16:28 >> 16:55h
Tanjug A

Đoković je najbolji sportista sveta!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković drugi put u karijeri dobio je nagradu "Laureus" za svetskog sportistu godine, saopšteno je na svečanosti u Šangaju.

Reuters
Ispred Mesija, Lebrona, Hamiltona... Novak Đoković, najbolji teniser današnjice

Đoković je ovo prestižno priznanje prvi put dobio 2011. godine, kada je osvojio 10 titula, od čega tri na gren slemu, dok je u 2014. godini slavio na sedam turnira, uključujući Vimbldon. 

Najbolja sportistkinja je atletičarka iz Etiopije Genzebe Dibaba, dok je najbolji tim fudbalska reprezentacija Nemačke, osvajač Mundijala u Brazilu.

- Protekla sezona bila je jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je mnogo pomogao i bez koga ne bih bio ovo što jesam - rekao je Đoković.

Srpskom asu ovo je drugi put u karijeri da dobije nagradu "Laureus", a za razliku od prvog puta, kada je u februaru 2012. godine u Londonu primio nagradu, ovaj put zbog obaveza na turniru u Monte Karlu nije mogao da prisustvuje svečanosti u Šangaju, pa mu je nagradu uručila princeza Šarlin od Monaka.

- Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende i koja brine o mladima širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu - poručio je Đoković.

Pored Đokovića u konkurenciji za najboljeg sportistu bili su i najbolji fudbaler sveta Portugalac Kristijano Ronaldo, svetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton, svetski rekorder u skoku s motkom Francuz Reno Lavileni, svetski prvak u motociklizmu Španac Mark Markez i prvi golfer sveta Britanac Rori Mekilroj.

Kako je navedeno u obrazloženju Akademije "Laureus", srpski teniser je prethodne godine ostvario izvanredne rezultate. Osvojio je ukupno sedam titula, među kojima su Vimbldon, mastersi u Indijen Velsu, Majamiju, Rimu i Parizu, završni turnir u Londonu i turnir iz serije 500 u Pekingu. Nakon osvajanja Vimbldona, Novak se 7. jula 2014. vratio na poziciju broj 1 svetske rang liste, na kojoj se i danas nalazi.

Nagrada "Laureus" dodeljuje se od 2000. godine, jedna je od najprestižnijih, a porede je sa nagradom američke filmske akademije "Oskarom", a osvajače bira žiri koji čine sportske legende.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online