Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.04.2015.
11:23
b92.net A

Jankov povratak: Novak ni da čuje...

Janko Tipsarević vraća se na teren u singlu posle 17 meseci. Benigni tumor u stopalu prolongirao je njegovo odsustvo, skoro tri meseca proveo je na štakama, tumor se vratio, a doktor je rekao Janku da neće moći ponovo da igra tenis ako se i treći put pojavi.

Reuters
Povratak posle 17 meseci: Janko Tipsarević

- Prvi put u svom životu bio sam zaista uplašen, ništa nije bilo u mojim rukama. Da sam znao da sve zavisi od mene, ne bih se plašio jer znam da bih uradio sve što je potrebno da se oporavim, ali činjenica je bila da ništa nisam mogao da uradim - počinje Janko priču za zvanični sajt ATP-ja.

Uprkos tome što je imao ljubav i podršku porodice, dobio je i ćerku, Janko se mučio sa depresivnim epizodama i nervozom.

- Nisam bio svoj, nisam bio srećan iako mi je sve drugo u životu išlo kako treba. Svi su bili zdravi i dobili smo divnu ćerku. Nisam ni znao da mi tenis toliko znači sve dok nisam došao u situaciju da ne mogu da igram.

Janko kaže da se posebno loše osećao na Dejvis kup finalu 2013. godine. Srbija je izgubila od Češke, a on je osećao da je odsustvom izneverio saigrače. Posledica toga bila je nervoza zbog koje je proveo noć u bolnici. Nažalost, to je bio samo početak dugog puta ka povratku.

Tokom drugog perioda rehabilitacije Tipsarević je proveo sate na terenu i u stolici je igrao forhende i bekhendu “samo da bi se osetio živim ponovo“.

Tipsarević se u Majamiju vratio na teren u dublu, bio mu je potreban partner, a rešenje mu je ponudio Novak Đoković.

- Nisam ga čak ni pitao da igramo - rekao je Tipsarević uz osmeh.

- Rekao sam mu: "Neću ni da te pitam, vidim da si veoma umoran", a on mi je rekao: "Neću ni da čujem. Igraćemo, biće ti potrebno".

Izgubili su u prvom kolu, ali Janko kaže da je zahvalan Novaku zbog toga što je uradio.

- On je broj jedan koji je osvojio Indijan Vels prethodne nedelje, a onda pristao da igra dubl sledeće nedelje. Nema mnogo onih koji bi to učinili.
 

Reuters
Janko nije zaboravio da pomene velikog prijatelja Novaka Đokovića

Tipsarević kaže da je dobio podršku i od Huana Martina del Potra, koji je tokom karijere takođe imao brojnih problema sa povredama.

- Rekao mi je, a to je nešto sa čime potpuno mogu da se identifikujem, da je najteži deo trenirati ni za šta. Zadržati pozitivan stav bez pozitivnog ishoda vrlo je teško.

Prvi Jankov rival biće u utorak od 22.00 Giljerme Klezar iz Brazila. On je trenutno 186. na ATP listi, nikada nije bio u Top 150, a ove sezone 22-godišnji Klezar igrao je jedino finale čelendžera u Santijagu.

- Više sam nervozan nego što sam srećan, ali zadovoljan sam što je tako. Da sam samo srećan što sam ovde, verovatno bih samo izašao na teren sa stavom: "Hajde da vidimo kako će proći" - rekao je Tipsarević.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.04.2015. 17:17
Želim ti brz povratak u vrh i mnogo takvih prijatelja kao što je Nole,Nole je pokazao ne samo da je vrhunski sportista već i da je čovek pre svega i drug u nevolji.Srećno!
Sreda 08.04.2015. 08:36
Janko je jedan od malih broja tenisera koji celu noć piju na žurci,a sutradan izađe na teren i dobije Endi Mareja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online