Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.04.2010.
16:04 >> 23:17h
Vestionline A

Fed kup: Srbija - Slovačka 1:1

Ženske teniske reprezentacije Srbije i Slovačke nakon prvog dana plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi A Federejšn kupa imaju po jedan poen, Jelena Janković je u prvom meču "počistila" Magdalenu Ribarikovu sa 2:0, dok je u drugom Bojana Jovanovska poražena od Danijele Hantuhove takođe sa 2:0 u setovima.

Srbiji je prvi poen donela Jelena Janković koja je savladala Magdalenu Ribarikovu rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:3.

Jankovićeva je odlično počela meč protiv Ribarikove i već na startu prvog seta napravila dva brejka i povela 3:0. Međutim, Slovakinja je smanjila prednost srpske teniserke na 3:2, a potom je iskoristila seriju grešaka Jankovićeve i izjednačila na 4:4. Ribarikova je povela 5:4 i imala set loptu na servis protivnice da povede 1:0, ali je Srpkinja uspela da izjednači na 5:5. Prvi set rešen je tek u taj-brejku, koji je dobila Jankovićeva rezultatom 7:5.

U drugom setu, obe teniserke osvajale su gemove na svoje servise do rezultata 2:2. Jankovićeva je potom na svoj servis osvojila gem i povela 3:2, a onda je napravila brejk i stigla do prednosti od 4:2. Srpska teniserka je potom sigurnom igrom iskoristila treću meč loptu i stigla do zaslužene pobede.

Srpska teniserka se zahvalila publici na podršci u Beogradskoj areni, i dodala da nije očekivala ni malo lak meč u duelu sa veoma nezgodnom protivnicom.

"Uf, uf, ne ide lako, skoro da igram bez bekhenda. Povreda je prisutna, imam otok, nisam trenirala više od nedelju dana. Slovakinja je pametno forsirala na moj bekhend, a ja sam gurala samo lopticu preko mreže, kao lopatom. Kada sam skinula zavoj i rešila da rizikujem, bilo je bolje u drugom setu. Verujem da će mi sutra biti bolje. Idem da navijam za Bojanu Jovanovski, neka da sve od sebe i pokuša da pobedi, igra potpuno rasterećena", poručila je Jelena.

Uoči početka meča Jankovićevoj je uručena nagrada "Hrabro srce", koju je srpska teniserka dobila zahvaljujući igrama za nacionalni tim naše zemlje. Ona je odlučila da novčani deo nagrade od 3.000 dolara pokloni u humanitarne svrhe.

Jovanovska slaba za Hantuhovu

 

Slovačka teniserka Danijela Hantuhova pobedila je Srpkinju Bojanu Jovanovsku ubedljivim rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2, i tako izjednačila rezultat u seriji na 1:1 u pobedama u baražu za opstanak u Svetskoj grupi FED kupa.

 

Jovanovska je na početku meča uspela da bude ravnopravan protivnik daleko poznatijoj Slovakinji, ali vrlo brzo je popustila. Hantuhova je brzo preuzela potpunu kontrolu na meču i lako i rutinski uspela je da osvoji dva brejka na servis Jovanovske za konačnih 6:2 u prvom setu.

 

U drugom delu meča vidjen je veliki broj neiznudjenih grešaka Bojane Jovanovske, što je bilo ključno za još jedan lagan set koji je dobila Slovakinja, identičnim rezultatom 6:2. Meč je trajao 82 minuta.

 

Jovanovski je posle meča izjavila da je pružila maksimum, ali da je kvalitet protivnice očigledno presudio meč.


"Dala sam sve od sebe i žao mi je što nisam uspela da donesem još jedan poen Srbiji. Imala sam veliki broj prilika, ali nisam uspela da ih ressim u svoju korsit, jer je Hantuhova mnogo iskusnija teniserka", navela je Jovanovski i dodala da u ključnim trenucima nije uspevala da osvoji poene.

 

"Upravo to razlikuje Hantuhovu i mene - ponašanje u ključnim trenucima meča. Jenostavno, nisam bila na visini zadatka. Nadam se da će mi sutra pomoći pozitivna trema koju sam i danas osećala protiv Hantuhove. Uz pomoć ove divne beogradske publike nadam se najboljem", poručila je Jovanovski.

Sutrašnji program počinje u 14,00 časova. U prvom singlu igraće Jankovićeva i Hantuhova, a potom sledi duel Jovanovske i Ribarikove. Poslednji meč dana odigraće dublovi. Za Srbiju bi trebalo da nastupe Jankovićeva i Ana Jovanović, dok će za Slovačku igrati Hantuhova i Ribarikova.

Grupa A
subota, 24. april:
Srbija - Slovačka 1:1
Janković - Ribarikova 7:6, 6:3
Jovanovski - Hantuhova 2:6, 2:6

Ukrajina - Australija 0:2
A. Bondarenko - Rodionova 6:0, 3:6, 5:7
Koriceva - Stosur 3:6, 0:6

Belgija - Estonija 2:0
Klajsters - Ani 6:4, 6:2
Vikmajer - Kanepi 6:2, 4:6, 6:1

Nemačka - Francuska 1:1
Petković - Parmentije 6:3, 6:2
Malek - Rezai 6:2, 3:6, 0:6

Grupa B
subota, 24. april:
Poljska - Španija 1:1
Radvanska - Suarez Navaro 6:3, 6:1
Domahovska - Martinez Sančez 6:7, 2:6

Kanada - Argentina 2:0
Voznijak - Ormačea 6:4, 6:2
Tetro - Kravero 6:4, 6:3

Slovenija - Japan 2:0
Srebotnik - Date-Krum 7:5, 6:1
Hercog - Morita 3:6, 6:1, 6:3

Švedska - Kina 0:0
Larson - Peng u nedelju
Arvidson - Žang u nedelju

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online