Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.02.2015.
15:43 >> 18:50h
Vestionline A

Dubai: Perfektni Federer srušio Đokovića

Fenomenalnom igrom, Rodžer Federer je osvojio turnir u Dubaiju. Švajcarac je posle 84 minuta pobedio najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića 2:0 (6:3, 7:5). Naš as nije uspeo da osvoji jubilarnu 50. titulu u karijeri. Ovo je bilo 37. odmeravanja snaga titana, a Federer ima bolji skor - 20:17.

Reuters
Nije uspeo do jubilarne 50. titule: Novak Đoković poražen u finalu Dubaija

Novak nije bio na svom nivou, dok je s druge strane, Švajcarac bio fenomenalan. Pogotovo je odlično servirao Federer. Ipak, Novak može da žali za propuštenim šansama. Imao je naš as sedam brejk lopti (tri puta po dve vezane), ali nije uspeo da iskoristi nijednu.

OVDE pogledajte foto galeriju sa finalnog meča u Dubaiju

U prvom setu vodila se izjednačena borba do osmog gema, kada je Švajcarac brejknuo našeg asa i u sledećem gemu lako odservirao za vođstvo 1:0. U drugom, drama od sredine seta. Imao je Novak dvaput dve vezane brejk lopte kod rezultata 4:3 i 5:4, ali čelični živci Rodžera i fenomenalnim servisima uspeo je da sačuva svoj servis. I onda odlučujući trenutak meča. U 11. gemu, Novak je imao 40:0, ali je greškama dozvolio rivali da ga brejkne. U narednom setu, Nole je imao 30:0 na servis protivnika, čak je i u tom, poslednjem gemu, imao brejk loptu, ali je Federer sve spasio, iskoristivši drugu set loptu za krunu u Dubaiju.

Novak nije uspeo po peti put da osvoji ovaj turnir. Takođe, izgubio je prvo finale u jednom od najlepših gradova sveta. Federer će da smanji prednost Novaka na ATP listi, ali će Srbin i dalje da bude ubedljivo prvi reket planete.

PROČITAJTE TOK MEČA:

12. gem - Novak ima 30:0. Nada za Srbina! Sjajni servisi Švajcarca, 30:30. Prva meč lopta za Federara posle 80 minuta igre. Spasio je Nole meč loptu. Brejk za Novaka, dupla servis greška Švajcarca. Spasio je Federer sedmu brejk loptu u meču. Druga meč lopta za Švajcarca! Gotovo, Federer je osvojio turnir u Dubaiju!
11. gem - Novak je imao 40:0, ali greškama na bekhendu, sada je 40:40. Drama! Servis greška u odsudnom trenutku. Federar ima brejk loptu, prvu u ovom setu. Nevrovatni Švajcarac na pragu pobede, vodi 6:5. Serviraće za trofej u Dubaiju.
10. gem - Novak ima dve brejk lopte. Valjda je sada red za brejk?! Švajcarac je spasio prvu brejk loptu. I drugu...Drama se nastavlja. Fenomenalni servisi Federera u presudnim trenucima. Izjednačenje - 5:5.
9. gem - Novak vodi 5:4, pritisak na Švajcarcu.
8. gem - Prvi problemi za Federar u drugom setu. Novak vodi 40:15. Ima dve brejk lopte. Međutim, Federer je odlično servirao i izjednačio - 4:4.
7. gem - Novak je gubio 30:0 na svoj servis, ali je uspeo da osvoji gem i povede 4:3 u drugom setu.
6. gem - Federer je u ovom gemu odservirao 9.000 as. Odlični servisi Švajcarca ne dozvoljavaju Novaku mnogo šansi za brejk.
5. gem - U drugom setu, teniseri lako dobijaju svoje servise. Novak vodi 3:2.
4. gem - Odlična igra Federera, naš as ne uspeva da oduzme servis Švajcarcu. 2:2 u drugom setu.
3. gem - Novak sve bolji, dobija gem bez izgubljenog poena.
2. gem - Federer odlično servira. Izjednačenje u drugom setu - 1:1.
1. gem - Novak prekida seriju od tri gema Federara i vodi u drugom setu 1:0.
DRUGI SET
9. gem - Federer je iskoristio drugu set loptu i poveo 1:0. Može li Nole da preokrene? Set je trajao 36 minuta.
8. gem - Brejk Federera. Švajcarac na pragu prvo seta - 3:5.
7. gem - Novak je zapretio Federeru, stigao do 40:40, ali Federer ne da svoj servis. Drama se nastavlja.
6. gem - Švajcarac je pripretio Noletu, ali je naš as uspeo da izjednači. Neizvesna borba titana. Srbin ima podršku sa tribina od naših zemljaka.
5. gem - Švajcarac dobija lako peti gem, bez izgubljenog poena.
4. gem - Borba se rasplamsava, gledamo sjajan meč teniskih titana. Novak uspeva da izjednači - 2:2.
3. gem - Novak je imao dve brejk lopte, ali je Federer uspeo da se izvuče i povede 2:1.
2. gem - Novak dobija gem na svoj servis. Teniseri se tek zagrevaju, prava bitka tek predstoji.
1. gem - Federer je prvi na servisu. Švajcarac vodi 1:0.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online