Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.04.2010.
12:29 >> 15:59h
Vestionline, Blic.rs A

JJ povređena doputovala u Beograd

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković, iako iscrpljena od dugog puta, u vedrom raspoloženju je stigla u Beograd i poručila da jedva čeka duel sa Slovakinjama u okviru Fed kupa, koji se ovog vikenda igra u Areni.

Jelena je putovala od Tampe na Floridi, preko Atlante, Tel Aviva i Larnake do Beograda i u glavni grad Srbije je stigla u četiri ujutro. Iako ima želju da igra, ona je otkrila da ima povredu zbog koje je pitanje hoće li izaći na teren protiv Hantuhove i Cibulkove.


"Putovala sam dva dana do Beograda. Umorna sam, povređen mi je zglob ruke. Ne znam da li je sad dan ili noć. Doktori su mi sad rekli da mirujem, pa ću videti da li sutra da treniram i da li ću moći da igram. Slovačka je jaka, ali verujem u nas, bez obzira na sastav u kojem ćemo igrati. Uvek dajemo sve od sebe", rekla je Jelena promuklim glasom pred sutrašnji žreb.


Ona je istakla kako veruje da Bojana Jovanovski može da dobije meč u singlu, jer ima kvalitet i nema šta da izgubi.

"Imamo mladu i perspektivnu ekipu. Vreme je da steknu iskustvo", dodala je Jankovićeva.

Jelena nagrađena od ITF


Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je imena ovogodišnjih dobitnika "Nagrade srce" (Heart Award) među kojima je i srpska teniserka Jelena Janković.


U saopštenju ITF navodi se da su pored Jankovićeve, nagradu dobile i Marija Fernanda Alveš iz Brazila, Kimiko Date iz Japana i Slovenka Katarina Srebotnik. Nagradu "Srce" dobijaju teniserke koje su igrajući za reprezentaciju pokazale posvećenost svom timu i izuzetnu hrabrost na terenu.

 

Ovo priznanje u četiri kategorije dodeljuju ITF i francuska banka BNP Paribas, a pobednice su izabrane glasanjem na sajtu Fed kupa.

Selektor teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je da očekuje težak meč.

"Ovaj duel možda nije toliko atraktivan, ali je veoma važan jer naša reprezentacija zaslužuje da ostane u Svetskoj grupi. Slovačka ima jaku ekipu koja nas je dobila već u Košicama. Favoriti su u ovom meču. Međutim, i ova selekcija Srbije ima svoje adute. Sigurno da nam Ana Ivanović nedostaje. Njoj je narušeno samopouzdanje a oseća veliki pritisak kad igra za Srbiju. Ali nećemo sad o tome. Verujem u ovu ekipu. Jelena je povredila zglob zbog teških loptica u Čarlstonu. Međutijm, čak i da joj lekari kažu da ne igra, ona će hteti. Uvek daje 150 odsto sebe za Srbiju, ali ja bih hteo da imamo zdravu teniserku za budućnost. Pozivam publiku da nas u što većem broju podrži i pomogne nam da opstanemo u Svetskoj grupi", rekao je Vraneš.

Reprezentativka Srbije Aleksandra Krunić istakla je da takođe ima razloga za optimizam.

"Nadam se da ću dati nešto pozitivno ekipi ovog puta. Pozivam publiku da nam pomognu da pobedimo Slovakinje", izjavila je Krunić. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online