Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 08.01.2015.
17:30
Vestionline A

Šokantan poraz Đokovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Dohi, pošto je izgubio od Hrvata Iva Karlovića 2:1 (6:7, 7:6, 6:4). Đoković, u meču koji je trajao dva sata i 19 minuta, nije došao do brejk šanse. Karlović će u borbi za finale da se sastane sa Špancem Davidom Fererom, koji je sa dva puta po 6:2 preslišao Dastina Brauna.

Fonet/AP
I kralj ponekad poklekne: Novak Đoković
 

Novak je meč otvorio svojim servisima i posle nekoliko grešaka omogućio Karloviću brejk loptu. Ipak, Srbin se konsolidovao i sprečio neželjeni epilog. U gemovima Iva Karlovića nije bilo mnogo igre, a nakon četiri servisa i napada iz forhenda bilo je 1:1. Đoković nije uspevao da se izbori sa snažnim servisima gorostasnog Hrvata, pa je set otišao u taj brejk.

Posle boljeg starta u dodatnom gemu, Novak se konsolidovao zahvaljujući odličnim ritern udarcima i vezao dva vezana mini brejka. Ipak, Ivo se nije predavao, izjednačio je na 2:2 odličnim izlaskom na mrežu. I onda se dogodila situacija koja je dekoncentrisala Karlovića. Nole je vratio neverovatan servis, stigao još teži volej i poslao visoku loptu, što je zbunilo Karlovića koji je volej izbacio u aut. Ivo posle tog promašaja nije bio na nivou i Novak je mirno priveo meč kraju (7:2).

Drugi set počeo je identično kao uvodni. Posle nekoliko razmena udaraca dva gema završena su relativno brzo, a uprkos pretnji Đokovića (15:30) Karlović je vezao četiri dobra servisa i poveo sa 2:1. Novak je odmah poravnao, i nastavio sa dobrom igrom pogodivši pasing šot  direktno posle servisa visokog rivala. Propustio je malu šansu u sledećem poenu i izgubio živce reagujući temperamentno. Revoltirano je bacio reket, a Karlović ekspresno sa dva izlaska na mrežu došao do prednosti. Novak je prebrodio krizu i ponovo izjednačio.

Do kraja seta viđena je sigurna igra oba tenisera na svoj servis, pa taj brejk ponovo nije izostao. Karlović ga je otvorio poenom, a Đoković nastavio sa koncentrisanom igrom. Mini brejka nije bilo sve dok Đoković nije pogrešio uputivši loš pasing šot udarac za 6:5 za rivala. Hrvat je imao servis za pobedu, ali je Novak odlično riternirao i izjednačio. Ipak, Hrvat se konsolidovao i osvojio naredni poen, dočekavši grešku Đokovića na svoj servis i izjednačenje  usetovima (8:6).

Početak trećeg seta pripao je Novaku bez izgubljenog poena, a uprkos vođstvu Novaka 30:15 na servis Karlovića, Srbin nije uspeo da dođe do brejk lopte. Meč se nastavio po sistemu gem za gem, a Hrvat je bio najbliži brejku u petom gemu, kada se Novak jedva spasao. Ono što mu je tada pošlo za rukom, nije u sedmom gemu, kada je Ivo iskoristio drugu brejk loptu i trasirao put ka velikoj pobedi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.01.2015. 18:06
To je tako kad igraju dva hrvata. .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online