Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 08.01.2015.
17:30
Vestionline A

Šokantan poraz Đokovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Dohi, pošto je izgubio od Hrvata Iva Karlovića 2:1 (6:7, 7:6, 6:4). Đoković, u meču koji je trajao dva sata i 19 minuta, nije došao do brejk šanse. Karlović će u borbi za finale da se sastane sa Špancem Davidom Fererom, koji je sa dva puta po 6:2 preslišao Dastina Brauna.

Fonet/AP
I kralj ponekad poklekne: Novak Đoković
 

Novak je meč otvorio svojim servisima i posle nekoliko grešaka omogućio Karloviću brejk loptu. Ipak, Srbin se konsolidovao i sprečio neželjeni epilog. U gemovima Iva Karlovića nije bilo mnogo igre, a nakon četiri servisa i napada iz forhenda bilo je 1:1. Đoković nije uspevao da se izbori sa snažnim servisima gorostasnog Hrvata, pa je set otišao u taj brejk.

Posle boljeg starta u dodatnom gemu, Novak se konsolidovao zahvaljujući odličnim ritern udarcima i vezao dva vezana mini brejka. Ipak, Ivo se nije predavao, izjednačio je na 2:2 odličnim izlaskom na mrežu. I onda se dogodila situacija koja je dekoncentrisala Karlovića. Nole je vratio neverovatan servis, stigao još teži volej i poslao visoku loptu, što je zbunilo Karlovića koji je volej izbacio u aut. Ivo posle tog promašaja nije bio na nivou i Novak je mirno priveo meč kraju (7:2).

Drugi set počeo je identično kao uvodni. Posle nekoliko razmena udaraca dva gema završena su relativno brzo, a uprkos pretnji Đokovića (15:30) Karlović je vezao četiri dobra servisa i poveo sa 2:1. Novak je odmah poravnao, i nastavio sa dobrom igrom pogodivši pasing šot  direktno posle servisa visokog rivala. Propustio je malu šansu u sledećem poenu i izgubio živce reagujući temperamentno. Revoltirano je bacio reket, a Karlović ekspresno sa dva izlaska na mrežu došao do prednosti. Novak je prebrodio krizu i ponovo izjednačio.

Do kraja seta viđena je sigurna igra oba tenisera na svoj servis, pa taj brejk ponovo nije izostao. Karlović ga je otvorio poenom, a Đoković nastavio sa koncentrisanom igrom. Mini brejka nije bilo sve dok Đoković nije pogrešio uputivši loš pasing šot udarac za 6:5 za rivala. Hrvat je imao servis za pobedu, ali je Novak odlično riternirao i izjednačio. Ipak, Hrvat se konsolidovao i osvojio naredni poen, dočekavši grešku Đokovića na svoj servis i izjednačenje  usetovima (8:6).

Početak trećeg seta pripao je Novaku bez izgubljenog poena, a uprkos vođstvu Novaka 30:15 na servis Karlovića, Srbin nije uspeo da dođe do brejk lopte. Meč se nastavio po sistemu gem za gem, a Hrvat je bio najbliži brejku u petom gemu, kada se Novak jedva spasao. Ono što mu je tada pošlo za rukom, nije u sedmom gemu, kada je Ivo iskoristio drugu brejk loptu i trasirao put ka velikoj pobedi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.01.2015. 18:06
To je tako kad igraju dva hrvata. .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online