Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.04.2010.
16:50 >> 19:41h
Vestionline A

Đoković u polufinalu Monte Karla

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Monte Karlu.

Đoković, koji je na turniru postavljen za prvog nosioca, pobedio je danas u četvrtfinalu 151. tenisera sveta Argentinca Davida Nalbandijana rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3. Meč je trajao jedan čas i 20 minuta. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i argentinskog tenisera, a treći trijumf Đokovića.

Srpski teniser igraće u polufinalu sa Španacem Fernandom Verdaskom, koji je na danas bio bolji od zemljaka Alberta Montanjesa sa 2:1, po setovoima 6:3, 6:7, 6:0.

Verdasko je trenutno 12. teniser sveta, a u karijeri je odigrao sedam duela protiv Đokovića. Srpski teniser vodi 5:2 u pobedama. U drugom polufinalu igraće Španci Rafael Nadal i David Ferer.

Đoković je već na početku prvog seta napravio brejk, a onda je držao prednost od dva gema do rezultata 4:2. Srpski teniser je potom još jednom oduzeo gem na servis protivnika, a onda je mirno prvi set priveo kraju rezultatom 6:2. Drugi teniser sveta je na početku drugog seta napravio brejk, a onda je sigurnom igrom došao do zaslužene pobede.

Novak Đoković rekao je posle meča da je pobeda protiv Davida Nalbandijana u Monte Karlu jedan od njegovih najbolje odigranih mečeva ove godine.

"Imao sam teškog protivnika koji se poslednjih šest-sedam nedelja vratio u formu i odigrao odličan tenis", rekao je srpski teniser.

Đoković je izjavio da je znao da će meč biti težak, ali da je igrao odličan tenis od samog početka i da se oseća dobro nakon nedavnog razlaza sa trenerom Todom Martinom.

"Osećam se dobro što sam se vratio starom treneru. Ova prva tri meča na turniru u Monte Karlu dala su mi mnogo samopouzdanja", zaključio je Novak.

Đoković je prošle godine u finalu poražen od Španca Rafaela Nadala 6:3, 2:6, 6:1. 

ATP turnir u Monte Karlu igra se na šljaci za nagradni fond od 2.543.750 evra.

Zimonjić i Nestor u polufinalu Monte Karla

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale ATP turnira u Monte Karlu.

Zimonjić i Nestor, koji su na turniru postavljeni za prve nosioce, pobedili su danas u četvrtfinalu osme "kosturaše" Marka Noulsa sa Bahama i Brazilca Bruna Soareša rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 6:7 (4), 10:6.

Srpsko-kanadski par igraće u polufinalu protiv Južnoafrikanca Veslija Mudija i Belgijanca Dika Normana.

Zimonjić i Nestor brane titulu u Monte Karlu, pošto su prošle godine u finalu pobedili američku braću, Boba i Majka Brajana 6:4, 6:1.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online