Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 14.11.2014.
14:44 >> 18:20h
Vestionline A

Novak je teniski kralj u 2014. "Pregažen" i Berdih

Ako je i bilo nedoumica sada više nema – Novak Đoković je teniski kralj u 2014. godini. Pobedom u trećem kolu završenog Mastersa u Londonu , naš as će sezonu da završi kao broj 1 na ATP listi. Posle Čilića i Vavrinke, najbolji teniser današnjice lako je pobedio i Tomaša Berdiha 6:2, 6:2.

Trofej u pravim rukama: Novak Đoković sa peharom namenjenim najboljem
 

Nijednog momenta pitanje pobednika se nije postavljalo. Srbin je nastavio “teror” koji je započeo protiv Čilića i Vavrinke, kada je protivnicima prepustio samo dva, odnosno tri gema. Ako je za utehu Berdihu, onda je to da je uspeo da uzme "čak" četiri gema.

Đoković: Ponosan sam na sebe


Bio je ovo 17. pobeda Đokovića u 19. meču sa Čehom. U polufinalu Mastersa u Londonu, Novak će igrati protiv Keija Nišikorija, koga je početkom meseca pobedio u Parizu. Japanac je zauzeo drugo mesto u grupi, iza Rodžera Federera, koji takođe ima sve tri pobede u “O2 Areni”.

Kako pobediti Noleta? Otrovati ga!

Protiv Berdiha, Nole je nastavio sa atomskim tenisom koji lomi rivale i ne daje im ni minimum nade da mogu da ga iznenade. Indisponiranom igrom, Berdih je dao Novaku priliku da malo i eksperimentiše, pa je često izlazio na mrežu i bio uspešan.
 

 PROČITAJTE TOK MEČA:

8. gem - Bez izgubljenom poena, Novak dobija poslednji gem na meču.
7. gem - Berdih uspeva da malo produži meč. Čeh smanjuje na 5:2. Novak servira za meč koji će mu doneti lidersko mesto u 2014. godini.
6. gem - Đoković lako dobija gem na svoj servis i vodi 5:1.
5. gem - Berdih uspeva da osvoji prvi gem u drugom setu.
4. gem - Novak sigurno privodi meč kraju, vodi 4:0. Čeh se predao.
3. gem - Na servis Berdiha, Novak osvaja još jedan gem.
2. gem - Novak lako na svoj servis stiže do sigurnih 2:0. Dobra igra Novaka na mreži. Protivnik mu dozvoljava da malo i eksperimentiše.
1. gem - Berdih je na svoj servis imao vođstvo od 40:0, ali je Novak uspeo da osvoji prvi gem u drugom setu.
DRUGI SET
8. gem - Sa pola snage, Novak dobija prvi set - 6:2.
7. gem - Berdih uspeva da smanji na 5:2. Novak u narednom gemu servira za prvi set.
6. gem - Mali problemi za Novaka, ali dobrim servisima naš as uspeva da povede 5:1.
5. gem - Berdih je uspeo da osvoji prvi gem na meču, iako je Đoković imao vođstvo 30:0.
4. gem - Novi gem - stara priča, dominacija našeg sa. Dobri servisi i sigurna igra sa osnovne linije, uz minimalan broj grešaka, recept za trijumf protiv indisponiranog Čeha, koji kao da se predao. U ovom gemu naš as je dva puta dobro skratio loptu i volejima završavao poene.
3. gem - Novi gem našeg asa na servis Čeha. Novak ne daju ni nadu rivalima u Londonu.
2. gem - Češki teniser je odigrao bolje drugi gem, ali naš as rutinski igra i vodi 2:0.
1. gem - Na servisu je Berdih. Već na startu brejk našeg asa. Čeh nije osvojio nijedan poen.

POVEZANE VESTI

Petak 14.11.2014. 14:54
Ima li neko link preko kojeg može da se prati Noletov meč? RTS po starom dobrom običaju kao "servis svih građana Srbije" ne prenosi ni tenis ni fudbal ni košarku ni vaterpolo!
Petak 14.11.2014. 18:16
Interesuje me jedno, da li je Nole, dragulj,andjeo, svetac ili kako da ga oslovim u opste svestan sta on znaci svom narodu. Mi: usudjujem se oglasavati u mnozini, osim divni sportista, nista u poslednji 20-ak god,nismo lepo doziveli. Ponavljam bivsi i aktivni sportisti, uz G, Kusturicu su nasa svetlost na kraju tunela. Ko nas vodi, ko nas pretstavlja, koji pojedinci se slade nasom nesrecom, zasto, gde mi to kao narod gresimo, i dokle vise?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online