Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 11.10.2014.
13:47 >> 16:59h
Vestionline A

Šangaj: Federer nadigrao Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira iz Masters serije 1.000 u Šangaju. Našeg asa pobedio je Švajcarac Rodžer Federer 2:0 (6:4, 6:4).

Novak Đoković čestitao pobedu Rodžeru Federeru
 

Tokom većeg dela meča, Federer je bio bolji. Švajcarac je nametnuo svoj stil igre. Agresivno sa osnovne linije, uz odličan servis koji mu je doneo lake poene na mreži, Federer je dominirao i tako ostvario 19. trijumf protiv Srbina (Đoković ima 17 pobeda).

Rodžer Federer

Koliko je Švajcarac bio bolji govori podatak da Novak nije imao brejk loptu. Federeru je bio dovoljan po jedan brejk u oba seta da se plasira u finale gde ga očekuje Francuz Žil Simon, koji je pobedio Felisijano Lopeza.

Već u petom gemu prvog seta, Novak je izgubo svoj servis, što je bilo dovoljno Federeru da povede 1:0. Na startu drugog seta, odmah je Federer brejknuo našeg asa. Pokušao je Đoković da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali danas nije bio njegov dan.

Tračak nade dogodio se u osmom gemu, kada je kod rezultata 4:3 i servis Federera, prvi reket planete čak pet puta uspevao da dođe do izjednačenja, ali nije uspeo da set uvede u neizvesnu završnicu.  U narednom gemu, Novak je spasio dve meč lopte. U poslednjem gemu, Novak je imao 15:30 na servis Federera, ali je onda Švajcarac odličnim servisima uspeo da slavi.

Nije uspevao da uhvati ritam: Novak Đoković
 

Srpski teniser imao je dosta problema na svoj servis. On je ubacio 68 odsto prvog servisa, od čega je osvojio 60 procenata. Takođe, Đoković je osvojio samo 13 od 24 poena na drugi servis. Pre poraza od Federera, Novak je imao 28 uzastopna trijumfa u Kini.

PROČITAJTE TOK MEČA:

10. gem - Vodio je Đoković 30:15, ali je Federer dobio gem za finale turnira u Šangaju.
9. gem - Meč lopta za Federera. Novak spasava dobrim servisom. Nova meč lopta za Federera, ali opet Nole dobrim servisom uspeva da produži meč. Novak smanjuje na 5:4.
8. gem - Drama u osmom gemu. Novak je pet puta iznednačio, ali je Federer uspeo da osvoji gem za 5:3.
7. gem - Novak teško dobija gem, ali produžava nadu.
6. gem - Nada za Đokovića, 15:30 na servis Federera. Ipak, Federer ipak uspeva da osvoji gem.
5. gem - Novak je spasio četiri brejk lopte i ostao u igri.
4. gem - Odlično servira Federer. Novak zasad bez rešenja.
3. gem - Novak dobrom servisima uspeva da dobije gem za smanjenje rezultata na 2:1 u drugom setu.
2. gem - Novaku ništa ne polazi od ruke. Federer zasad ima meč u svojim rukama. Švajcarac dobija gem za 2:0.
1. gem - Novak se muči i na startu gema. Dosta greši, dok Federer igra staloženije. Dve brejk lopte na startu za Švajcarca. Novak spasava prvu, ali ne i drugu.
DRUGI SET
10. gem - Prva set lopta za Federera. Švajcarac aosm završava set.
9. gem - Novak hvata ritam. Dobija gem za nadu. Servira Federer za set.
8. gem - Švajcarac odlično servira. Bez izgubljeng poena dobija osmi gem za vođstvo 5:3.
7. gem - Novak se muči, nikako da uđe u ritam. Izjednačnje, posle vođstva našeg asa 40:15. Ipak, Srbin uspeva da dobije gem za 3:4.
6. gem - Neizvesnost - 40:40. Novak ima brejk loptu. Federer sjajno igra forhend za izjednačenje. Federer osvaja gem za 4:2.
5. gem - Prvi problemi za Đokovića. Švajcarac je poveo 40:15. Spasio je Novak jednu brejk loptu, ali nije drugu - 3:2 za Federera. Stao je servis, a Švajcarac je agresivnom igrom na mreži uspeo da osvoji servis protivnika.
4. gem - Švajacar, takođe, dobro servira. Nema brejka posle četiri gema.
3. gem - Opet je Đoković sjajno servirao i nije dozvolio Federeru da ga ugrozi.
2. gem - Mučio se Rodžer Federer na svom servisu, ali je ipak uspeo da izjednači.
1. gem - Novak Đoković je servirao. Dobio je gem sa dva izgubljena poena. Dobro je servirao naš as.

POVEZANE VESTI

Subota 11.10.2014. 16:34
Ok objedio je Djokovica..ali ima i srece kao Zlatorog da je uopste i dosao do polufinala ! Protiv argentinca Majera je trebao izgubiti i samo sa nevjerovatnom srecom je dobio mec. Majer je imao udarac za pobjedu metar od mreze u prazno polje, Federe vec digao ruke da zakuka ali je nazalost Majer pogodio u mrezu. Posle toga jos nekoliko nevjerovatnih promasaja Majera, na ogronu srecu Federera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online