Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.07.2014.
12:10
Vesti A

Odmorite se od fudbala, danas je dan za tenis: Đoković protiv Čilića, igra i Nadalov "dželat"

Glavni događaj početka ovog leta je svakako Svetsko prvenstvo u Brazilu, koje je okupilo najbolje fudbalere sveta, ali sa uzbuđenjima ne zaostaje ni najveći teniski turnir na svetu - Vimbldon. A danas, kada je odmor u Južnoj Americi, sva pažnja je usmerena ka Ostrvu.

 Novak Đoković na Centralnom terenu
 

Srbija je ostala sa tri nade među seniorima - Novakom Đokovićem u singlu i Nenadom Zimonjićem i Bojanom Jovanovski u igrama parova.

Preostali srpski predstavnici na Vimbldonu

 

Danas

Singl - četvrtfinale

Novak Đoković (prvi nosilac) - Marin Čilić (Hrvatska, 26.)

Miks - drugo kolo
Bojana Jovanovski/Mate Pavić (Hrvatska) - Horija Tekau (Rumunija) - Sanija Mirza (Indija, šesti) 3:4 trenutni rezultat

Miks - osmina finala
Nenad Zimonjić/Samanta Stosur (Australija, 15. nosioci) - Erik Butorac (SAD)/Timea Baboš (Mađarska).

 

Sutra

Dubl - četvrtfinale
Nenad Zimonjić/Danijel Nestor (Kanada, treći) - Leander Paes (Indija)/Radek Štepanek (Češka, peti) ili Žan-Žulijen Rožer (Holandija)/Horija Tekau (Rumunija, 11.)

Prvi nosilac na Vimbldonu će danas na teren u četvrtfinalu, protiv Hrvata Marina Čilića, 26. nosioca, a njihov duel na Terenu 1 se očekuje oko 15 časova. Do sada su se sastali devet puta i svaki put je trijumfovao Srbin. Ipak, ovo im je prvi duel na travi, a posle osam na tvrdoj podlozi Đoković je nedavno bio bolji i u trećem kolu Rolan Garosa, na šljaci.

Najbolji srpski teniser svih vremena je podigao šampionski pehar na Vimbldonu 2011. godine, dok je prošle sezone izgubio u finalu od Britanca Endija Mareja. Sa druge strane, Čiliću je ovogodišnje četvrtfinale najveći uspeh u Londonu.

Posle toga, na terenu će se naći Kanađanin Miloš Raonić, osmi "kosturaš", kojeg očekuje izazov u vidu Nika Kirjiosa, Australijanca grčko-malezijskog porekla i najveće senzacije dosadašnjeg toka turnira, 19-godišnjaka koji je 144. na svetskoj rang listi, a u glavni žreb je došao zahvaljujući specijalnoj pozivnici. On je prvi debitant u poslednjih deset godina koji je stigao do četvrtfinala, a juče je eliminisao prvog tenisera sveta Rafaela Nadala u osmini finala (7:6, 5:7, 7:6, 6:3). U tom meču je izveo i jedan od najboljih poteza godine.

Srpski juniori igraju u dublu

 

U konkurenciji juniora Srbija ima još dve nade u dublu. U prvom kolu, Petar Čonkić i Hordi Arkonada iz Argentine igraju protiv Australijanaca Harija Burčijera i Marka Polmansa, dok će se Ivana Jorović i Kejti Bulter iz Velike Britanije, četvrti nosioci, sastati sa Ruskinjom Evgenijom Levašovom i Australijankom Seonom Mendez.

A, oba srpska juniorska predstavnika na Vimbldonu su juče eliminisana u drugom kolu singla. Ivana Jorović je bila prvi favorit, ali je izgubila od Paule Badose Hilbert iz Španije sa 2:6, 5:7, dok je Petar Čonkić poražen od Logana Smita iz SAD sa 6:7 (0:7), 3:6.

A, pored "kralja šljake", osmina finala na Centralnom terenu je bila krajnji domet i za pobednicu ovogodišnjeg Rolan Garosa Mariju Šarapovu. U duelu petog i devetog nosioca, trijumfovala je juče slabije rangirana Angelika Kerber (7:6, 4:6, 6:4). Upravo će Nemica, zajedno sa Kanađankom Eženi Bušar, 13. "kosturašicom", otvoriti program na Terenu 1, u četvrtfinalnom duelu od 13 časova, a posle njih će igrati Đoković.

Na Centralnom terenu u 13 časova se sastaju Rumunka Simona Halep, treći nosilac i Nemica Sabine Lisicki, 19. "kosturašica. Potom slede još dva četvrtfinalna duela u muškoj konkurenciji: Endi Marej (Velika Britanija, treći nosilac) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 11.) i Stanislas Vavrinka (Švajcarska, peti) - Rodžer Federer (Švajcarska, četvrti).

U polufinalu u konkurenciji dama su već Čehinje Petra Kvitova i Lusi Šafarova. Kvitova, koja je šesti nosilac, savladala je zemljakinju Barboru Zahlavovu Stricovu (6:1, 7:5), dok je Šafarova, 23. "kosturašica", bila bolja od Ruskinje Ekaterine Makarove, koja je 22. favorit (6:3, 6:1).

 Nenad Zimonjić
 

A, pored Đokovića, na teren će danas i dva preostala predstavnika Srbije.

U drugom kolu miksa, gde su 15. nosioci, Nenad Zimonjić i Australijanka Samanta Stosur su juče pobedili Nemca Martina Emriha i Holanđanku Mihaelu Krajiček (6:1, 6:2), a danas u osmini finala igraju protiv Amerikanca Erika Butorca i Mađarice Timee Baboš. Takođe u miksu, Bojana Jovanovski i Hrvat Mate Pavić od ponedeljka ne uspevaju da završe meč drugog kola zbog brojnih promena u rasporedu koji su posledica kiše. Danas bi trebalo da nastave duel protiv Rumuna Horije Tekaua i Indijke Sanije Mirze, šestih nosilaca, koji vode sa 4:3.

 Bojana Jovanovski
 

Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor danas odmaraju u dublu, gde su treći nosioci i juče su se plasirali u četvrtfinale pobedom nad Urugvajcem Pablom Kuevasom i Špancen Davidom Marerom, 16. "kosturašima" (7:6, 6:4, 6:4).

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.07.2014. 04:49
Nadalov dzelat nazalost nije uspeo,Raonic ga je izbacio.Sad polufinale Dimitrov-Djokovic i Fedex-Raonic pa ko prezivi pricace.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online