Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.11.2009.
11:07
Vestionline A

Jelena: Neki bi propali na mom mestu!

"Nisam ja kao neki sportisti koji, kada se susretnu sa problemima, ne mogu da dobiju ni jedan jedini meč", kaže Jelena Janković za list Press.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković okončala je sezonu kao osma igračica na WTA listi, ali uz vrlo jasnu ambiciju da se naredne godine vrati na prvo mesto na svetu!

Nakon poraza od Venus Vilijams (2:1) u polufinalu Soni Erikson šampionata u Dohi, Jelena nije krila razočarenje zbog propuštene prilike da zaigra još jedno veliko finale u karijeri, ali je dodala da bolje rezultate verovatno nije ni mogla da ostvari pored brojnih problema koji su je pratili u poslednjih 12 meseci (pogrešan kondicioni trening, povrede, majčina teška bolest, smrt bake za koju je bila veoma vezana...)

Jankovićeva je 2009. godinu započela kao najbolja teniserka na svetu, a završiće je kao osma na WTA listi. A, na pitanje da li bi u 2010. godini mogla da krene u suprotnom smeru, Jelena se nije mnogo dvoumila.

"Naravno da mogu! To će biti moj glavni cilj... Da se vratim na vrh! Sposobna sam da to ostvarim. Samo treba da radim još malo na sebi, da se fokusiram na tenis. Imala sam dosta problema u poslednje vreme, ova godina, generalno gledano, baš i nije bila najbolja za mene, ali sam uspela da ostanem jaka i da napravim neke zapažene rezultate, da stignem do polufinala na Soni Erikson šampionatu. A neki sportisti, kada se susretnu sa problemima s kojima sam se ja susrela, ne mogu da osvoje nijedan jedini meč. Zato ja pozitivno razmišljam i verujem u sebe", poručuje naša teniserka.

Jelena kaže da se veoma raduje predstojećoj pauzi i odmoru koji je svakako zaslužila, ali kaže da neće previše dugo biti odvojena od tenisa.

"Naravno da mi je odmor potreban i naravno da jedva čekam da otputujem na neko mirno i lepo mesto. Ali neću preterivati sa pauzom. Brzo ću se vratiti treninzima i raditi veoma, veoma naporno na sebi. Ne plašim se žestokih treninga, jer sam veoma motivisana da u 2010. godini ostvarim najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri i da se vratim na prvo mesto WTA liste", kaže Jankovićeva.

Početkom ove sezone, kada je zvanično još bila najbolja teniserka sveta, Jelena je bila pod većim pritiskom javnosti. Iako će narednu godinu započeti kao osma na WTA listi, Jankovićeva ipak ne smatra da će joj to biti posebno velika olakšavajuća okolnost.

"Mene takve stvari ne opterećuju previše. Važno je da imate igru, da ste spremni, da ste zdravi i da verujete u sebe, a u tom slučaju je potpuno nebitno da li ste prvi ili osmi na svetu. Nadam se da će me početkom sledeće godine sreća poslužiti i da ću biti zdrava i spremna za izazove koji me očekuju. Osvojila sam Australijan open u juniorskoj konkurenciji, mislim da je vreme da to učinim i u seniorskoj", poručila je na kraju najbolja srpska teniserka današnjice.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online