Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 19.05.2014.
22:09
Vesti, novakdjokovicfoundation.org A

Nagrada iz Rima za pomoć ugroženima: Novak donirao pola miliona dolara!

Fondacija "Novak Đoković" je saopštila na svom sajtu da prikuplja značajna sredstva za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i da se trudi da pomogne svom narodu. U ovom trenutku na račun Fondacije je pristiglo 600.000 dolara.

 

Od toga je više od 100.000 dolara prikupljeno pojedinačnim donacijama koje su pristigle preko Pay Pal računa koji je istaknut na sajtu te organizacije.
 

A, predsednik Fondacije Novak Đoković je dan posle osvojene titule u Rimu odlučio da donira sav osvojeni novac sa ovog takmičenja, što je 500.000 dolara, za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i na taj način pomogne svom narodu. Takođe, Novak je nastavio angažovanje na podizanju svesti kod svetske javnosti nizom intervjua koje je dao inostranim medijima. Osim toga, u pripremi je pismo koje će Novak uputiti svim sportskim zvaničnicima u svetu, institucijama i organizacijama kako bi se uključile u prikupljanje pomoći našem narodu.

Kako se navodi na sajtu, sva sredstva će biti upotrebljena za sanaciju vrtića i škola širom Srbije koje su pretrpele oštećenja zbog katastrofalnih poplava,a Fondacija će sve odluke donositi u koordinaciji sa Vladom Srbije i nadležnim ministarstvima. Prvi sastanak biće održan već sutra kako bi informisali nadležne o novčanim resursima i dogovorili prve korake u planu obnove.

- Narednih meseci nas čeka veliki i težak posao na obnovi i sanaciji oštećenih objekata. Iako se tek čekaju rezultati procene štete sigurno je da je ona višemilionska. U ovom trenutku za nas je važno da nastavimo da pozivamo pojedince i partnere naše fondacije iz inostranstva jer očekujemo još njihove pomoći kako bi vreme za obnovu bilo što kraće", rekla je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije "Novak Đoković".

"Fondacija će na svom sajtu transparentno objavljivati sve informacije u vezi sa donacijama i pokrenuti poseban deo sajta na kojem će u kasnijim fazama biti moguće pratiti sve projekte obnove što je praksa i sa svim drugim projektima koje Novak Đoković Fondacija radi", navodi se na sajtu ove organizacije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.05.2014. 22:33
Nole, svaka cast. Pokazujes po ko zna koji put, da si ne samo veliki sportista nego i VELIKA LJUDINA. Neka te sreca prati u zivotu.
Ponedeljak 19.05.2014. 22:46
Nole = 5 Ambasadora amerike. BRAVO DIKO NASA.
Utorak 20.05.2014. 00:38
Veliki sampion i jos veci patriota,ljudi prolaze a djela ostaju,neka mu je srecno u nove pobjede
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online