Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 19.01.2014.
11:52
Beta A

Đoković: Srećan sam zbog Ane

Srpski teniser Novak Đoković je rekao da je zadovoljan svojom igrom, da na Otvorenom prvenstvu Australije podiže nivo svoje igre iz meča u meč i čestitao je Ani Ivanović pobedu protiv prve teniserke sveta Serene Vilijams.

 Novak Đoković
 

Đoković se plasirao u četvrtfinale Australijan opena pošto je pobedio Italijana Fabija Fonjinija rezultatom 6:3, 6:0, 6:2.

"Od početka turnira osećam da iz meča u meč podižem nivo svoje igre. Svaki meč je sve bolji. Zadovoljan sam svojim udarcima, dobro se krećem i osećam na terenu, agrsivan sam. Igram svoj stil i tako je bilo protiv Fonjinija do poslednjeg poena. Nisam mu dozvolio da se vrati u meč", rekao je Đoković.

"Psihički sam bio u meču, bio sam čvrst, koncentrisan. Osećam se sjajno, zadovoljan sam. Pobede koje sam ostvario u poslednja dva meseca iz prošle sezone su mi donele mnogo samopouzdanja, pa sam ovu sezonu dobro počeo. Pokušavam tako da nastavim", dodao je drugi teniser sveta.

Đoković je rekao da se ozbiljno pripremao za meč sa 16. igračem sveta.

"Znao sam da može da bude opasan, dobro igra, možda i najbolji tenis u životu u poslednjih godinu i po dana. Nisam olako ušao u meč", rekao je srpski teniser.

Novak je čestitao i Ani Ivanović pobedu protiv prve teniserke sveta Serene Vilijams i plasman u četvrtfinale u Melburnu.

"Gledao sam drugi i treći set dok sam čekao da počne moj meč. Čestitam joj, srećan sam zbog nje. U poslednjih nekoliko nedelja igra svoj najbolji tenis, u Oklendu, a sada i u Melburnu. Zaslužila je uspeh, mnogo je trenirala, a ima i odličan tim oko sebe. Sigurno ima mnogo samopouzdanja, nadam se da će joj današnja pobeda pomoći da se vrati tamo gde joj je i mesto - među prvih pet na svetu", rekao je Đoković.

Upitan da prokomentariše to što su on i prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal viđeni kao finalisti u Melburnu, Đoković je rekao da pritisak pokušava da sagleda na pozitivan način.

"Kada ste u vrhu, pritisak uvek postoji, pogotovo u Melburnu, gde sam osvojio tri uzastopne titule. Znam da se od mene mnogo očekuje. Ali to je deo sporta i moramo s tim da se nosimo, da to prihvatimo i pokušamo da iskoristimo na pozitivan način. Oduvek sam sanjao da budem u vrhu i nadam se da ću veliki pritisak iskoristiti", rekao je Đoković.

On će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Španca Tomija Robreda. Srpski teniser je ocenio da je Vavrinka favorit u tom duelu.

"Mislim da će Vavrinka pobediti. Ove godine nije izgubio meč. Osvojio je titulu u Indiji i može da dobija mečeve u nizu. U prošlom kolu nije igrao, pošto mu je protivnik predao meč, videćemo kako će to uticati na njega u duelu sa Robredom", rekao je Đoković.

Srbija i Švajcarska će krajem meseca igrati u Dejvis kupu, pa će imati priliku da igra protiv Vavrinke. Novak je rekao da ne želi o tome da razmišlja, već da će se prvo koncentrisati na mogući duel u Melburnu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.01.2014. 13:07
SAMO NAPRED . NEMA VEĆE SREĆE NEGO VIDETI NOVAKA I ANU NA POBEDNIČKOM POSTOLJU . SREĆNO DO KRAJA .
Nedelja 19.01.2014. 18:27
NOLE & ANA Co ......VI STE NAŠ PONOS I DIKA !!! SREĆNO I U SVIM NAREDNIM POBJEDAMA !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online