Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.01.2014.
10:21
BETA A

Đoković: Želeo sam brzo da završim meč!

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je dobro pripremljen za teške vremenske uslove u Melburnu, ali da je želeo što pre da završi meč drugog kola Otvorenog prvenstva Australije protiv Argentinca Leonarda Majera.

Novak Đoković
 

Đoković je danas bez većih problema pobedio Majera sa 3:0 u setovima (6:0, 6:4, 6:4) i plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije. On je ostvario 26. uzastopnu pobedu i u Melburnu pokušava da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, a petu ukupno. Ako trijumfuje četiri puta uzastopno, postaće prvi teniser kome je to pošlo za rukom od početka Open ere, 1968. godine.

On će u trećem kolu igrati protiv Uzbekistanca Denisa Istomina, 49. tenisera sveta. Istomin je u drugom kolu pobedio Rusa Dmitrija Tursunova sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:1, 6:4). Đoković je protiv Istomina do sada igrao tri puta i ostvario sve tri pobede, a poslednji put igrali su prošle godine, na Mastersu u Montrealu kada je bilo 2:1 (2:6, 6:4, 6:4).

"Mislim da je juče bilo toplije nego danas, ali uslovi nisu laki. Počeo sam dobro meč, posle 40, 45 minuta imao sam set i brejk prednosti. Ne želite da provedete mnogo vremena na vrelini, pokušavate da pobedite najbrže što možete", rekao je Đoković posle meča.

"On je u drugom delu meča zaigrao bolje, ali dobro sam servirao, kontrolisao meč i koristio prilike kada je trebalo. Odigrao sam bolji meč nego u prvom kolu", dodao je drugi teniser sveta.

Đoković je rekao da dobro podnosi visoke temperature u Melburnu.

"Sve je u redu, dobro sam fizički pripremljen. Trenirao sam i pripremao se za australijsko leto, a svi smo znali da ovde uslovi mogu biti veoma teški. Svi su pričali o visokim temperaturama, od preko 40 stepeni Celzijusovih. Znao sam da ću igrati dnevni meč, pa sam se za to psihički pripremio", rekao je srpski teniser.

"Morate biti psihički jaki da ne odustanete i da ne mislite šta može da se dogodi. Nisam prvi put u ovakvoj situaciji. Naravno, iskustvo mnogo pomaže", dodao je Đoković.

Đoković je pre pet godina u Melburnu zbog premora i problema s disanjem predao meč Amerikancu Endiju Rodiku. On je rekao da je sada zreliji i jači igrač.

"Mnogo je razlika, sada sam zreliji igrač i čovek. Naučio sam nove stvari u životu, razvio sam se. Postao sam jači i fizički i psihički. Nije lako, možda izgleda tako, ali nekada prolazim kroz teške trenutke. Posle dugih razmena udaraca, kao i ostali, pokušavam da dođem do daha. Sada se mnogo bolje oporavljam i pripremam za naredne poene, nego što je to bilo 2009. godine, kada sam Rodiku
predao meč", rekao je Đoković.

On je tokom današnjeg meča izvrnuo levi članak, ali se nije povredio.

"Malo sam se okliznuo. Samo u tom trenutku je bilo neprijatno, ali posle toga je sve bilo u redu", rekao je Đoković.

On je takođe pohvalio uspeh bosanskog tenisera Damira Džumhura, koji se plasirao u treće kolo, pošto mu je Hrvat Ivan Dodig predao meč.

"To je fantastično. Nikada nisam gledao kako igra, ali znam za njega, on je mlad igrač. Nadam se da će daleko stići. Plasman u treće kolo je neverovatan uspeh za njega i njegovu zemlju. Bosna i Srbija su pre više od 20 godina bile jedna zemlja, imamo sličan mentalitet. Iz nekog razloga, ljudi iz tog regiona su veoma talentovani za sport, uglavnom timski, ali sada se probija i individualni sport", rekao je Đoković.

"Hrvatska ima dugu tenisku tradiciju, a kod nas su u prvi plan izbili i atletičari. To ljudima u regionu, koji prolaze kroz teška vremena, daje nadu i ohrabrenje. Sport šalje dobre poruke ljudima. Sportisti su pravi ambasadori svojih zemalja", dodao je Đoković.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online