Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.12.2013.
00:21
B. Božin - Vesti A

Nole kao Boris nekada: Đoković lovio Bekerove štuke

Pozitivni odjeci u nemačkoj štampi o prvom turniru i osvojenom trofeju srpsko-nemačkog tandema.

Uspešan početak: Novak Đoković i Boris Beker

Privatni život Borisa Bekera godinama je bio pod lupom nemačkih medija, a njegov povratak sportu kao jednog od trenera Novaka Đokovića je nastavio taj trend.

Gotovo sve nemačke novine, internetski portali i televizije prenele su dešavanja na klupi Novakovog tima pored terena u Abu Dabiju i pišu o "prvoj tituli za Bekera kao trenera". Tako dnevnik "Velt" u tekstu pod naslovom "Đoković trijumfuje i hvali Bekera" piše kako je "uspešno otpočela veza starog majstora i drugoplasiranog na svetskoj rang listi". List citira i Đokovićeve reči pre no što je dobio pobednički pehar kojima se izražava nada da će se njihova saradnja nastaviti na isti način - pobedama. Navodi se i to kako "izgleda da se Beker dobro oseća u novoj ulozi, iako je jasno da bi radije sam bio na terenu sa reketom u ruci".

Svi uz Đokovića: Boris Beker i Noletova verenica Jelena

"Jednostavnije je igrati nego sedeti na klupi", izjavila je nemačka teniska legenda. "Čovek je nervozniji, ne može ništa lično da učini, ruke su mu vezane." Zbog toga je, kako je rekao, iskoristio vreme da se posveti Jeleni Ristić, koja je čini se podjednako srećna što je Beker u timu njenog verenika.

Bekeru poklon za Novu godinu
Novine se bave i analizom igre Đokovića, navodeći da se, kao što je i bilo očekivano, za tako kratko vreme nije moglo mnogo promeniti. Tako "Tagesšpigel" piše da je "za vreme meča sa Fererom Đoković je odigrao više voleja nego obično, ali kad god je bilo tesno, vratio se svojoj omiljenoj igri sa osnovne linije". Ove novine ističu kako je Novak bio oduševljen Bekerovom analizom meča protiv Conge.
"Špigl" konstatuje da je "premijera uspela, ali da pravi izazovi tek počinju 13. januara kada u Melburnu počinje Australijen open". Prvi program nemačke televizije ARD takođe je javio o "novogodišnjem poklonu Đokovića Bekeru - prvom osvojenom turniru". Ističe sa da su obojica svesni da na Novakovoj igri nema mnogo toga što se može poboljšati, osim sitnica koje na tom nivou tenisa ipak mogu da budu odlučujuća razlika.

Najtiražniji nemački dnevnik "Bild", koji oduvek do najsitnijih intimnosti prati Bekerov život, u tekstu "Đoković kao Boris nekada" piše o detalju sa meča u subotu, kada se Novak svom dužinom bacio na zemlju ne bi li stigao jednu loptu upravo na način koji je proslavio njegovog novog trenera. Za "Bild am zontag" Beker je u šali rekao da "Boris-paradu" nisu još vežbali i da se to desilo spontano, ali je bilo veselo čuti od publike sa tribina kako je to bila čuvena "Borisova štuka".


"Šteta samo što Novak nije dobio taj poen", izjavio je Beker.


Na pitanje hoće li taj potez ubuduće izvoditi češće, Đoković je rekao da neće, "posebno ne na tvrdim terenima, jer jako boli", dodavši da je i Boris ranije često imao problema sa kolenima i laktom zbog toga.

"Bild" još napominje da Beker nije učestvovao u deljenju premije od 250.000 dolara, kolika je nagrada za osvojeni turnir.


Ovaj list zaključuje da između dva teniska velikana postoji "pozitivna hemija i da su se u Abu Dabiju savršeno razumeli, a do Vimbldona ima još dovoljno vremena da Novak uvežba Boris-paradu".

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online