Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.12.2013.
16:03
Vesti - D. Nikodijević A

I Beker aplaudurao: Đoković na Ferera za još jedan trofej

Srpski teniser plasirao se u finale egzibicije u Abu Dabiju posle pobede nad Congom od 2:0 u prvom meču u novoj sezoni i sa novim trenerom.

 
Dobar početak sezone: Novak Đoković

Novak Đoković plasirao se u finale egzibicije u Abu Dabiju, gde brani trofeje osvojene 2011. i 2012. pobedivši Francuza Žo-Vilfrida Congu sa 7:6 (7:5), 6:3 za 74 minuta.

Bio je to prvi duel najboljeg srpskog sportiste svih vremena u novoj sezoni i prvi meč sa novim trenerom Borisom Bekerom. Nekadašnji nemački teniser bio je u Đokovićevoj loži i posmatrao je Novakov trijumf, koji je u prvom setu ispustio prednost brejka. Ipak, u 13. gemu Novak je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije. U drugom setu je uz jedan brejk u šestom gemu došao do finala, gde ga čeka David Ferer, koji je u španskom okršaju bio bolji od prvog na ATP listi Rafaela Nadala sa dva puta 6:4 posle 93 minuta borbe.

Biće to u subotu od 14 sati repriza finala iz 2011. kada je Đoković u Abu Dabiju prvi put trijumfovao. Okršaj za treću poziciju između Nadala i Conge predviđen je za tačno u podne.


A, Britanac Endi Marej ostvario je prvu pobedu u novoj sezoni, pošto je za peto mesto bio bolji od Švajcarca Stanislasa Vavrinke sa 6:3, 6:4 posle 67 minuta. Šampion Vimbldona nije dopustio da ga, posle poraza od Conge, i švajcarski teniser iznenadi, pa je u dva seta rešio susret u svoju korist.


Inače, prvog dana Conga je sa 7:5, 6:3 savladao Britanca Mareja, kome je to bio prvi takmičarski dvoboj posle pauze zbog operacije leđa, dok je Ferer je dobio Vavrinku sa 7:5, 6:1. Tako se i došlo do polufinalnih parova Nadal - Ferer, odnosno Đoković - Conga.

POVEZANE VESTI

Petak 27.12.2013. 20:15
PONOS SRPSKOG NARODA,milo mi je kad ga vidim da je normalan da nije prepotentan dižoglavast, usput ispoljava svoje nezadoviljstvo i temperament vrlo pozitivno baš kao pravi prosečan Srbin,normalno zna kad treba da opsuje i da se veseli.Mi Srbi sa severa Kosova smo ponosni kad znamo da je veći deo njegove porodice rodjen i odrastao u Zvečanu gde i danas ima svojih rodjaka.Jednom rečju za njega je reč GENIJE baš prava.Kućno vaspitanje je kod DJokovića vidljivona svakom koraku,e to kućno vaspitanje većini Srba je urodjeno u čemu zapadjnjaci mogu da nam zavide.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online