Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.11.2013.
18:33
Vesti, Beta A

Zar je neko sumnjao? Nole nam doneo 1:0!

Najbolji srpski teniser sa ubedljiv 3:0 pobedio Radeka Štepaneka u prvom meču finala Dejvis kupa sa Češkom. Sledi duel Lajovića i Berdiha.

Neka se pripremi sledeći: Novak Đoković

U  prvom meču finala duela Dejvis kupa između Srbije i Češke, najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Radeka Štepaneka sa 7:5, 6:1, 6:4 i doneo našoj selekciji vođstvo od od 1:0.

Đoković je prema očekivanjima slomio Štepaneka posle tri seta, iako je Čeh u pojedinim trenucima pržao snažan otpor najboljem srpskom teniseru.

Prvi set u okršaju Đokovića i Štepaneka obeležila su tri brejka, od čega je srpski teniser napravio dva.


Đoković je prvi brejk napravio u šestom gemu, kada je došao do tri vezane šanse da oduzme servis i pritom iskoristivši drugu.


Štepanek je već u narednom došao do svojih prvih brejk lopti u meču, ali Đoković je uspeo da spasi čak tri i to sve odličnim servisima, a onda i da dođe do 5:2.


Čeh je potom sa lakoćom dobio svoj servis gem, a na Đokovićev je veoma brzo došao do 0:40. Štepanek je ovaj put iskoristio drugu brejk loptu i smanji rezultat na 5:4.


Naredni brejk viđen je u 12. gemu na servis Štepaneka. Đoković, drugi teniser sveta, je odličnim riternima pritisao servis Čeha i lako došao do dve vezane brejk lopte od kojih je iskoristio prvu i došao do prednosti od 1:0 u setovima.


Na početku drugog seta Štepanek je agresivnom igrom u trećem gemu na servis Đokovića došao do tri brejk lopte, ali je srpski teniser još jednom uspeo da se izvuče iz nezgodne situacije i povede sa 2:1.


Posle propuštenih brejk šansi nivo igre Štepaneka je znatno pao, počeo je mnogo više da greši, što je Đoković iskoristio i već u četvrtom gemu došao do tri šanse da oduzme servis, pritom iskoristivši prvu i tako došao do prednosti od 3:1.


Đoković je do kraja seta napravio još jedan brejk i to na isti način kao i prvi, dok je svoje servise dobijao sa lakoćom, pa je tako stekao prednost od 2:0 u setovima.
U trećem setu brejk lopte nije bilo sve do devetog gema, kada je Đoković na servis Štepaneka došao do prve i odmah je iskoristio i tako došao u poziciju da servira za meč, što je i učinio na najbolji mogući način tako Srbiju doveo do prednosti od 1:0.
Srbiji je ovo drugo finale Dejvis kupa, posle osvojene titule 2010. godine, dok su Česi aktuelni prvaci.
 

Posle ovog meča sledi duel između Dušana Lajovića i Tomaša Berdiha.


Sutra je na programu meč dublova, a u nedelju se igraju preostala dva singla. Do pobede i titule doći će tim koji prvi ostvari tri pobede.

Naš tim je u finalu prilično oslabljen. Osim suspendovanog Viktora Troickog, nema ni povređenog Janka Tipsarevića.

POVEZANE VESTI

Petak 15.11.2013. 20:17
Nole Boss http://youtu.be/341cgULvKbo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online