Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.09.2013.
23:08
BETA A

Zimonjić: Imali su više sreće u ključnim trenucima

Teniski reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić rekao je da su on i Ilija Bozoljac imali svoje šanse u porazu od Danijela Nestora i Vaseka Pospišila, kojim je Kanada povela sa 2:1 u polufinalu Dejvis kupa.

Nenad Zimonjić
 

"Imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Oni su imali više sreće u ključnim trenucima. Kao što smo Bozoljac i ja dobili meč u Bojsiju protiv SAD, tako smo ga ovde zajedno izgubili. Verujem u konačnu pobedu. Verujem u Đokovića i Tipsarevića da će doneti finale ponovo u Beograd", rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare posle meča u beogradskoj Areni.

Zimonjić je ocenio da je ključan u pobedi Kanade bio Pospišil.

"Pospišil je napravio razliku, neverovatno koliko je pomogao, vraćao je servis kako je trebalo, dobro se postavljao na mreži, odlično je zatvarao. Pokazao je da sve to ume da radi kao kvalitetan dubl igrač", kazao je Zimonjić.

Ovaj 37-godišnji specijalista za dubl je ocenio da Pospišil neće biti 100 odsto spreman za nedeljni duel u singlu sa Jankom Tipsarevićem. Bozoljac je rekao da su on i Zimonjić dali svoj maksimum i da veruje u prolaz u finale Dejvis kupa.

"Borili smo se skoro četiri i po sata, imali smo šanse. Sva četvorica tenisera su igrala sjajno, servirali dobro i mislim da smo svi zajedno igrali u talasima. Bilo je trenutaka kada smo mi bili bolji, pa onda oni. U odlučujućim trenucima oni su odigrali mirnije i to jedan od razlog zašto su nas pobedili. Šta je tu je, nema nazad, ali mislim da smo mi favoriti", rekao je Bozoljac.

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kazao je da je meč bio sjajan, kao i da mu je žao što njegova ekipa nije pobedila.

"Sjajan meč, ovo je tenis i za to se živi. Čestitam igračima jer su igrali sjajno i dali 100 odsto sebe. Naša prednost je to što imamo jake singlove, kao i to što je Pospišil danas proveo mnogo na terenu", rekao je Obradović.

Selektor nije bio zadovoljan posetom u Areni.

"Žalosno je to što naša reprezentacija ne može da napuni halu, iako imamo najbolje igrače na svetu. Razumem kakva je finansijska situacija u Srbiji, ali opet mislim da bi trebalo omogućiti svima da dođu", istakao je Obradović.

Selektor Kanade Martin Lorendo složio se sa srpskim timom da je Pospišil bio ključan igrač u pobedi njegovog dubla.

"Veoma je važno što smo pobedili u dublu, jer smo povećali šanse da obezbedimo toliko željeno finale. Mislim da je prevagu u dublu napravio Pospišil i verujem da će sutra biti u stanju da igra protiv Tipsarevića", rekao je Lorendo.

Pospišil je kazao da je odigrao mnogo mirnije nego protiv Đokovića u petak u singlu.

"Odigrao sam mnogo mirnije i zato sam bolje igrao nego protiv
Đokovića u singlu. Naučio sam i vratio se jači i to ću preneti na sutrašnji meč", kazao je Pospišill.

Nestor je ocenio da Srbija nije mogla bolje i dodao da je prezadovoljan podrškom publike njegovoj ekipi.

"Mislim da Srbija nije mogla da odigra bolje od ovoga, bez uvrede. Imali su sjajnu statistiku, odličnu su servirali. Publika je bila sjajna i isto bi nas podržala u Kanadi kao što je i ovde. Nikada na gostovanjima nismo imali ovakvu podršku", rekao je Nestor.

Duel između Srbije i Kanade nastaviće se sutra u singlu. Prvo će od 14.00 igrati Novak Đoković i Miloš Raonić, a potom Janko Tipsarević i Vasek Pospišil.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online