Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.09.2013.
11:32
BETA A

Đoković: Treći set me koštao trofeja!

Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je danas da ga je treći set koštao pobede u finalu Otvorenog prvenstva SAD, ali je priznao da je Rafael Nadal igrao bolje u finalu i da je zasluženo pobedio.

Razočaran: Novak Đoković
 

"Bio sam razočaran gubitkom trećeg seta, ali sam sam kriv za to. Pravio sam neiznuđene greške iz forhenda u ključnim trenucima, dva puta sam gubio servis kad nije trebalo. I odjednom, on vodi 2:1 u setovima. Posle toga je počeo da igra mnogo, mnogo bolje, a ja nisam uspeo da se oporavim od gubitka trećeg seta", rekao je Đoković novinarima u Njujorku.

Nadal je pobedio sa 3:1 u setovima (6:2, 3:6, 6:4, 6:1), a američki novinari su konstatovali da se jako retko viđa da neko igra tako dobro kao Đoković u trećem setu, a da ga ipak ne osvoji.

"Razočaran sam. Ovo je finale Ju-Es Opena i grend slema, tako da moram da budem zadovoljan finalom, iako bih voleo da sam pobedio. On je očigledno igrao bolje u presudnim trenucima i zato je zaslužio da pobedi. Čestitam mu, idemo dalje", rekao je Đoković.

Reprezentativac Srbije rekao je da je prelomni trenutak meča bio deveti gem trećeg seta, kada je imao tri brejk lopte, ali je na kraju izgubio gem.

"Tada kao da se situacija obrnula. On je stigao od 0:40... počeo je da igra zaista dobro. Nisam uradio ništa pogrešno u tih nekoliko poena, ali on nije grešio, dobro je servirao i izlazio na mrežu. Svaka mu čast. Ja sam bio u naletu od sredine drugog seta do kraja trećeg, u kome je trebalo da iskoristim šanse koje sam imao, ali nisam. Na kraju je zasluženo slavio", rekao je Đoković.

On nije direktno odgovorio na novinarsko pitanje o tome da li mu možda nedostaje i malo samopouzdanja.

"Ne znam. Igrao sam dobro dve nedelje i mogu da budem radostan zbog toga, jer je ovo drugačija podloga od drugih tvrdih podloga pre Ju-Es Opena. Mislim da sam bio mentalno prisutniji u mojim udarcima, tako da je bar to pozitivna stvar koju mogu da ponesem sa ovog turnira", rekao je Đoković.

Srbin je ove sezone osvojio jednu grend slem titulu. On je ocenio da je sezona bila uspešna, ali da bi voleo da je osvojio još jedan od četiri najveća svetska turnira, osim Otvorenog prvenstva Australije.

"Voleo bih da sam osvojio bar još jedan slem, pošto sam igrao još dva finala (Vimbldon i Ju-Es Open). Imao sam šansu u svim mečevima koje sam igrao, ali sam ih gubio. Uopšteno, bila mi je ovo još jedna vrlo uspešna grend slem godina. Uvek pokušavam da imam to na umu, da tempiram formu za najveće turnire, jer tu želim da igram najbolje", rekao je Đoković.

Osvajač šest grend slem trofeja u karijeri rekao je da će nastaviti da se trudi i da se razvija.

"Često sportisti padnu, ali treba da naučite lekciju i nastavite da se borite, da napredujete. Zato i jesmo ovde. Imam 26 godina i verujem da će najbolji deo karijere tek da dođe. Osećam to i verujem u to. Dok god je tako, osećam žar ljubavi za tenisom u sebi. Dok god je tako, nastaviću da igram svim srcem", rekao je Đoković.

Đokovićeva pozicija broj jedan na ATP listi u ozbiljnoj je opasnosti i njemu će biti teško da je zadrži do kraja godine.

"Šta da kažem? Toliko je mnogo trofeja osvajao ove godine. Ja sam i dalje broj jedan na listi, ali što se tiče godišnje liste, on je daleko, daleko ispred i ima mnogo više šansi da završi kao prvi. Ima još turnira da se igra, tako da ćemo videti. Od sada se spremam za Kinu", rekao je Đoković.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online