Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 09.07.2013.
12:49
Fondacija Novak Đoković A

Svaka čast: Fondacija Novak Đoković prikupila 1.2 miliona funti!

Članovi kraljevske porodice i poznata imena iz sveta sporta, mode, muzike i zabave zajedno za decu Srbije na dobrotvornoj večeri u Londonu.

Ser Ričard Branson, Kejt Hadson, Goldi Houn i Novak Đoković

Spektakularno humanitarno veče Fondacije Novak Đoković održano je u ponedeljak, 8.jula, u koncertnoj dvorani "Roundhouse“, u severnom Londonu, koja je za ovu priliku preuređena u veličanstven teniski ambijent.

Ivanović i Đoković

Bane Ivanović uz Noleta

Nemanja Vidić nažalost nije bio u prilici da dođe, ali je zato poklonio svoj dres iz Mančester Junajteda, sa potpisom, sve vreme je bio velika podrška, pruživši značajnu pomoć Fondaciji. Važan gost bio je Branislav Ivanović, član Čelzija, jedan od naših najboljih fudbalera, koji je takođe izdvojio sredstva za decu Srbije.

Ovom glamuroznom događaju u Londonu, na kojem je prikupljeno 1,2 miliona funti za pomoć ugroženoj deci u Srbiji, prisustvovali su domaćini večeri Kejt Hadson, Naomi Kembel, Boris Beker i Goldi Houn, vojvojtkinja od Jorka i globalni ambasador NDF, Sara Ferguson, kao i predsedavajući humanitarne svečanosti, Milutin Getsbi, koji je kao i mnoge ugledne zvanice prošetao zeleno-belim tepihom.

Među 300 gostiju bili su Ser Ričard Branson, Džerard Batler, Roni Vud, Erin O'Konor, Džeremi Piven, Džonatan Ros, nova šampionka Vimbldona Marion Bartoli, Tim Henman, Met Belami, i Princeze Evgenija i Beatris.

Mnogobrojni Novakovi prijatelji i filantropi pružili su podršku Fondaciji. Ugledne ličnosti iz sveta mode, sporta, muzike, zabave i biznisa, učestvovale su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti među kojima su boravak u društvu holivudskih zvezda Goldi Hon i Kejt Hadson na najlepšoj jahti 2010.godine, potpisana gitara Ronija Vuda i sedmodnevni odmor na ostrvu Neker, privatnom posedu Ser Ričarda Bransona na britanskim Devičanskim Ostrvima.

Neposredno pred početak aukcije Novak je održao veoma dirljiv govor u kojem se posebno zahvalio devojci Jeleni na ljubavi, podršci i svemu što je uradila za Fondaciju uz poruku da je ljubav najveći pokretač u životu i da može da stvori čuda.

Čuda, ali na mađioničarski način, pravio je i mentalista Lior Sušard, koji je goste, ali i brojne britanske medije u dvorani, prosto ostavljao bez teksta svojim umećima.

Aplauze je pobrao i Roni Vud, član Stounsa, čiju gitaru je kupio upravo Nole. Glumac Džerard Batler nadmetao se za više predmeta na aukciji, a sebi je obezbedio sedmodnevni odlazak na Maldive.


Đoković je osnovao Fondaciju Novak Đoković 2007.godine sa željom da pomogne ugroženoj deci, naročito u Srbiji, koja pate zbog neuhranjenosti, nedostatka obrazovanja, zbog bolesti ili gubitka roditelja.

"Veoma sam srećan što su večeras ovde sa mnom moja porodica i prijatelji koji pružaju podršku humanitarnom radu koji je blizak mom srcu. Fondacija se trudi da stvori bolje uslove za odrastanje mališana u Srbiji, želimo da ih ohrabrimo i da im damo krila da ostvare svoje snove. Uz pomoc plemenitih ljudi, naša vizija je da doprinesemo pozitivnim promenama u životima mnoge dece širom sveta," rekao je šestostruki Gren Slem šampion obraćajući se gostima.

Fondacija je sa ponosom objavila početak nove saradnje i uvođenje MindUP programa Hon Fondacije* u škole u Srbiji. Komentarišući partnerstvo, Kejt Hadson je rekla:

"Kao ćerka i član odbora Fondacije, veoma sam ponosna na MindUP program koji je promenio živote velikog broja dece. Veliko je zadovoljstvo biti deo ovako važnog događaja. Večeras smo ozvaničili saradnju Hon Fondacije i Fondacije Đoković i pokretanje MindUP programa za decu u Srbiji."

Na osnovu pozitivne psihologije, edukovanja srca i uma, MindUP program unosi vedrinu i donosi dobrobit deci, pomažući im da smanje stres i anksioznost, da kontrolišu svoje emocije, pronađu optimizam i neguju sreću.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.07.2013. 14:42
Ovom mladom humanitarcu neka mu Bog da,puno zdravlja I da ga sreca uvek prati u zivotu,ja se nadam I molim Boga da te donacije dodju u prave ruke I upotrebe se valjano onamo gde je stvarno toj nesrecnoj deci potrebno. Hvala ti Novace jludino.
Utorak 09.07.2013. 14:59
Pravi Dzentlmen velikoga srca,veliki naklon za tebe Nole Sampionu.
Utorak 09.07.2013. 15:03
Kod Novaka je hvala Bogu sve zlatno al je Novak nazalost jedino dobro u zlom vremenu koje ima srbija. Sve su nam unistili, prodali, izdali Ostalo je malo sredstava i dobrih ljudi a jedan od njih je Novak Djokovic Neka ga bog pomogne da ostane pozitivan za ponos svojim roditeljima i srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online