Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.06.2013.
11:53
Vesti A

Vimbldon: Vesna i Viktor protiv 20. nosilaca, Nenad protiv šampiona

Troje predstavnika Srbije igraće danas na Vimbldonu.

 Vesna Dolonc
 

Posle dana u kojem je kiša poremetila program, ukoliko se ne desi slično, prva bi na teren trebalo da izađe Vesna Dolonc, koja je juče doživela jedini poraz kada je reč o našim predstavnicima, tačnije zajedno sa Bojanom Jovanovski. Sa druge strane, slavili su Novak Đoković, Nenad Zimonjić i Jelena Janković.

Srbija na Vimbldonu (petak)

 

Ženski singl - treće kolo
Vesna Dolonc (Srbija) - Kirsten Flipkens (Belgija, 20. nosilac)

 

Muški singl - treće kolo
Viktor Troicki (Srbija) - Mihail Južnji (Rusija, 20. nosilac)

 

Muški dubl - drugo kolo
Nenad Zimonjić (Srbija)/Žilijen Beneto (Francuska, 11. nosioci) - Grigor Dimitrov (Bugarska)/Frederik Nilsen (Danska)

Ipak, sada Dolonc očekuje mnogo značajniji duel, protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, 20. nosioca, u trećem kolu singla. Naša teniserka u prethodne tri godine, koliko je u glavnom žrebu, nije prošla dalje od prvog kola Vimbldona, a sada ima priliku da se domogne osmine finala, što bi bio njen najveći uspeh na grend - slem turnirima. Do sada, pored trećeg kola ove godine u Londonu, isti uspeh je postigla i na Australijen openu 2011. Inače, Vesna je pobedila u oba međusobna duela, ali su oni odigrani još tokom 2008. i 2009.

Kada je reč o tri i po godine starijoj Belgijanki, treće kolo je njen najveći domet do sada na Vimbldonu, a to je, pored ove, postigla i u 2009. godini.
 

Dolonc i Flipkens će izaći na Teren 14 pošto Novak Đoković dobije protivnika u trećem kolu. Naime, pre njih će na istom mestu, gde program počinje u 12.30 časova, meč nastaviti Francuz Žeremi Šardi, 28. nosilac i Nemac Jan-Lenard Štruf, koji je ima prednost od 2:1 u trećem setu, a u setovima je 1:1.

Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto, 11. nosioci, igraće treći meč dana na Terenu 10 (posle po jednog ženskog i muškog dubla), u drugom kolu, a protivnici su im Bugarin Grigor Dimitrov i Danac Frederik Nilsen, aktuelni šampion u dublu. Program počinje u 12.30 časova.

 Viktor Troicki 
 

Poslednji od srpskih predstavnika danas bi mogao da zaigra Viktor Troicki. Njegov duel sa Rusom Mihailom Južnjim, 20. nosiocem, u trećem kolu, poslednji je na Terenu 1 (posle po jednog muškog i ženskog singla), gde program počinje u 14 časova. Prošle godine je Viktor zaustavljen u osmini finala Vimbldona, dok je Južnji napravio korak više. Ovi teniseri su se do sada sastali pet puta, a Srbin je do treće pobede stigao prošle godine na turniru u Šangaju.

Kompletan današnji raspored takmičenja na Vimbldonu možete da pogledate ovde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online