Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.06.2013.
21:19 >> 01:49h
P. Bajić - Vesti A

"Seča" favorita (čak 13) na Vimbldonu: Stahovski srušio Federera na "ukletom" Centralnom terenu!

Na danas očigledno "ukletom" centralnom terenu su redom "stradali" favoriti: Viktorija Azarenka, Ana Ivanović, Žo-Vilfred Conga i, kao vrhunac dana, Rodžer Federer! Ukupno, u sredu, u muškom i ženskom singlu i u muškom dublu je eliminisano 13 nosilaca.

 Rodžer Federer na konferenciji za medije posle poraza od Stahovskog

 

Ako ste mislili da je najveći teniski šok ove godine eliminacija Španca Rafaela Nadala u prvom kolu Vimbldona, a posle njegovog trijumfa na Rolan Garosu, onda ste se prevarili. Desilo se još veće čudo, a to je najranija eliminacija nekadašnjeg prvog tenisera sveta još od Rolan Garosa 2003, kada je poražen u prvom kolu od Peruanca Luisa Horne.

"Dželat" Nadala predao meč Kubotu, povukla se i Azarenka


Čak sedmoro učesnika drugog kola singla je predalo mečeve u sredu zbog povreda, a nije završen i jedan meč dubla.

 

Junak prvog dana takmičenja, pošto je eliminisao Španca Rafaela Nadala, Belgijanac Stiv Darsis, odustao je od daljeg nadmetanja, pa je u treće kolo otišao Poljak Lukaš Kubot.

 

 Stiv Darsis posle pobede nad Rafaelom Nadalom
 


Bez borbe su dalje prošle Italijanka Flavija Peneta protiv Beloruskinje Viktorije Azarenke, drugog nosioca, zatim Čehinja Petra Kvitova, osmi nosilac, protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, kao i Francuz Keni de Šeper protiv Hrvata Marina Čilića, desetog nosioca.


Tokom duela, zbog povreda su odustali Francuz Žo-Vilfred Conga, šesti nosilac, u meču protiv Ernestsa Gulbisa (pri rezultatu 3:6, 6:3, 6:3 za Letonca), kao i Amerikanac Džon Izner, 18. nosilac, koji se sastao sa Francuzom Adrijanom Manarinom (bilo je 1:1 u prvom setu). Takođe, Čeh Radek Štepanek je morao da preda meč zbog povrede pri rezultatu 6:2, 5:3 za Poljaka Jiržija Janoviča, 24. nosioca.


Kada je reč o dublu, Viktor Troicki i Australijanac Bernard Tomić su predali duel prvog kola Bugarinu Grigoru Dimitrovu i Dancu Frederiku Nilsenu, a pošto su posle izgubljenog prvog seta - 3:6, vodili u drugom setu sa 2:1.


Ukrajinac Sergej Stahovski, 116. igrač sveta, kojem je najbolji plasman u karijeri bilo 31. mesto na početku jeseni 2010. godine, poslao je kući već posle drugog kola za mnoge najboljeg, ali u svakom slučaju jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena Rodžera Federera, trećeg nosioca ove godine. I to u "njegovom domu", na Vimbldonu, na mestu gde je osvojio najviše grend - slem titula i gde je, uostalom, branio tron na koji je ponovo zaseo prošle godine, prvi put posle 2009. Upravo tu, na Centralnom terenu, gde je ove sezone želeo do rekordne osme titule sa Vimbldona, zaustavio ga je ukrajinski "bombarder" u četiri seta - 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 7:5, 7:6 (7:5) posle 180 minuta igre.

 Sergej Stahovski je junak dana na Vimbldonu
 


To je prva pobeda Stahovskog nad Federerom, u njihovom drugom međusobnom duelu (Švajcarac je slavio u četvrtfinalu Dubaija 2011. godine u dva seta), a prvi put se Ukrajinac plasirao u treće kolo Vimbldona, što mu je najveći domet i na drugim grend - slem turnirima. 

Pre Federera, na početku dana, na Centralnom terenu je trebalo da igra Viktorija Azarenka. Beloruskinja, koja je drugi nosilac, međutim, nije izašla na teren zbog povrede, pa je bez borbe dalje otišla Italijanka Flavija Peneta. Tako je meč naše Ane Ivanović prebačen na glavnu scenu, ali je glavnu reč u njenom duelu vodila Kanađanka Judžin Bušar, prošlogodišnja juniorska šampionka u singlu i dublu.
Usledio je duel Francuza Žo-Vilfreda Conge i Letonca Ernestsa Gulbisa u kojem je šesti nosilac predao pri rezultatu 2:1 u setovima za protivnika (6:3, 3:6, 3:6).

Inače, pored Ane Ivanović, od srpskih predstavnika u sredu su eliminisani i Bojana Jovanovski i Jelena Janković - od Vesne Dolonc, koja je jedina Srpkinja u trećem kolu singla. U drugom kolu muškog singla je siguran bio Viktor Troicki, koji je eliminisan u prvom kolu dubla.

"Seča" favorita na Vimbldonu

 

Pored eliminacije četiri favorita na Centralnom terenu, još osam nosilaca u muškom i ženskom singlu je završilo takmičenje u drugom kolu. Svakako da je jedna od najvećih senzacija na ovogodišnjem Vimbldonu eliminacija Marije Šarapove, koja je povredila kuk, od kvalifikantkinje iz Portugala Mišel Laršer de Brito, a iznenađenje se dogodilo i u srpskom derbiju

 

 Mišel Laršer de Brito
 

U nastavku je spisak svih "skalpova" nosilaca koji su se dogodili u sredu. 

 

Ženski singl (drugo kolo)
Flavija Peneta (Italija) - Viktorija Azarenka (Belorusija, drugi nosilac) predaja bez borbe

Mišel Laršer de Brito (Portugal) - Marija Šarapova (Rusija, treći nosilac) 6:3, 6:4
Petra Cetkovska (Češka) - Karolina Voznijacki (Danska, deveti nosilac) 6:2, 6:2

Judžin Bušar (Kanada) - Ana Ivanović (Srbija, 12. nosilac) 6:3, 6:3
Vesna Dolonc (Srbija) - Jelena Janković (Srbija, 16. nosilac) 7:5, 6:2
Karin Knap (Italija) - Lusi Safarova (Češka, 27. nosilac) 4:6, 6:4, 6:4
Kamila Đorđi (Italija) - Sorana Kirstea (Rumunija, 22. nosilac) 7:6 (9:7), 7:6 (8:6)

 

Muški singl (drugo kolo)

Sergej Stahovski (Ukrajina) - Rodžer Federer (Švajcarska, treći nosilac) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 7:5, 7:6 (7:5)

Ernests Gulbis (Letonija) - Žo-Vilfred Conga (Francuska, šesti nosilac) 3:6, 6:3, 6:3 predaja
Keni de Šeper (Francuska) - Marin Čilić (Hrvatska, deseti nosilac) predaja bez borbe
Adrijan Manarino (Francuska) - Džon Izner (SAD, 18. nosilac) 1:1 predaja
Fernando Verdasko (Španija) - Žilijen Beneto (Francuska, 31. nosilac) 7:6 (7:1), 7:6 (7:4), 6:4

 

Muški dubl (prvo kolo)
Huan Sebastijan Kabal/Robert Fara (Kolumbija) - Marsel Granoljers/Mark Lopez (Španija, drugi nosioci) 6:7 (1:7), 7:5, 7:5, 7:6 (7:5)

POVEZANE VESTI

Sreda 26.06.2013. 22:53
Eto zašto je Vimbldon Vimbldon!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online