Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.05.2013.
12:21
Vesti A

Mister Posebni

"Srpski broj 2, a deseti na ATP rang-listi, Janko Tipsarević, prefinjen je duh svetske teniske scene", ističe "Zidojče cajtung".

Prefinjen je duh svetske teniske scene - Janko Tipsarević

Gerald Klefman u svom portretu Janka Tipsarevića objavljenom u dnevniku "Zidojče cajtung" naziva srpskog tenisera "sasvim posebnom osobom"!


"Bio je model, miksuje haus-muziku koju postavlja na internet, voli umetnost, na primer, dela Salvadora Dalija, već je i glumio. Njegova, naravno, veoma lepa supruga je poznata srpska televizijska voditeljka. On sam voli zahtevnu literaturu, ima tetovaže sa citatima Šopenhauera i Dostojevskog", piše Klefman.

Neće ništa polovično

 

Kada su ga u Minhenu pitali zašto je na podlaktici japanskim znakovima istetovirao misao Dostojevskog "Lepota će promeniti svet", odgovorio je:

"Kada sam već počeo, nisam mogao da prekinem rad na pola puta"!
Ovaj neobični tip iz Srbije ima zaista i neobičan smisao za humor, piše "Zidojče cajtung".

U tekstu se objašnjava da je Tipsarević trenutno deseti na ATP-listi, da je jedan od sportskih heroja Srbije, da je zaradio gotovo sedam miliona dolara, ali da time ni izdaleka ne može da se odgovori na pitanja o ovom sportisti. Jer, Tipsarević je "živi dokaz da je u profesionalnom sportu moguće biti uspešan i istovremeno biti interesantna ličnost sa hiljadu nijansi".


"Ovaj 180 cm visoki atleta sa telom marinca ne uklapa se ni u kakve šablone. On je i težak fizikalac i prefinjen duh; patriota i građanin sveta. Zatvoren i otvoren. Čita knjige iz psihologije, ali i 'Gospodara prstenova'. Poigrava se sa štampom. Izlazi sa slavnim di-džejevima poput Stiva Anđela. I zalaže se za decu obolelu od raka. Život nije ni crn ni beo, kaže, život je siv. A, on voli život takav kakav jeste. U pokušaju da objasni zašto se relativno kasno etablirao u svetskom teniskom vrhu, lakonski odgovara: Sazrevao sam"!


Od 2009. naporno radi sa svojim nemačkim trenerom Dirkom Hordorfom, čiji štićenik je pre toga dugo bio Rajner Šitler. Šarene glamurozne fotografije Tipsarevića, koje on čak i sam postavlja na internet (kao na primer fotografije sa svog venčanja) ne odslikavaju koliko rada zaista stoji iza njegovog uspeha.


On odavno zna da mora da investira na svim nivoima, da se i van terena mora biti profesionalac. Na terenu je u svakom slučaju takav, što i objašnjava kako se - tako reći bez čudotvornog udarca - probio među najboljih deset svetskih tenisera. Sve četiri titule osvojio je na manjim turnirima, u kakve spada i Minhen. Njegova snaga je u svestranosti, dobrom forhendu, dobrom bekhendu, agresivnoj igri sa osnovne linije, u igri bez popuštanja, u kojoj mrvi protivnike. Doduše, taj način igre funkcioniše samo kada je zaista u dobroj formi i kada tom formom zrači. To nije bio slučaj u periodu koji je usledio njegovoj pobedi na turniru u Indiji u januaru.


"Prerano sam počeo da igram posle povrede, priznao je, i posledica su bili porazi u ranoj fazi takmičenja".


Tipsarević zna da bude istinski samokritičan. Tako je jednom rekao da bi morao da smanji čitanje teške literature. Jer, teške misli proizvode sumnje, a njega je lako zamisliti kao čoveka u kome se roje misli. Kada govori, govori promišljeno, i na engleskom formuliše zahtevne rečenice koje retko kada deluju stereotipno. Što ne znači da ne ume i jednostavnije, piše o Janku Tipsareviću "Zidojče cajtung".

Od Ničea do plejstejšna

 

Portal OVB piše da su prelomni trenuci u Tipsarevićevoj karijeri bili saradnja sa nemačkim trenerom Hordorfom i - ženidba: "Oženio se jednom TV voditeljkom i počeo da živi solidnim životom. Odrekao se žurki i radikalno promenio ishranu".


Janko ima i druga objašnjenja. Sin profesora i domaćice je završio pravo, mada je uvek bio načitan. Do pre neku godinu je strastveno proučavao autore poput Ničea i Šopenhauera, što danas ne čini, jer je shvatio da previše razmišljanja nije odgovor. Čovek koji ne podnosi kontaktna sočiva i zato je na terenu uvek sa naočarima, može da drži izvrsna predavanja iz književnosti ili filozofije. Ali, zna da ceni i igranje na plejstejšnu...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online