Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.04.2013.
21:28
Vestionline, B92 A

Vraneš: Vratićemo se u Svetsku A grupu

Selektor Fed Kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da se nada da će se selekcija brzo vratiti u elitno društvo ovog takmičenja.

Vratićemo se naredne sezone - Dejan Vraneš

Srbija je izgubila mesto u Svetskoj A grupi Fed kupa, pošto je u Štutgartu poražena protiv selekcije Nemačke ukupnim rezultatom 3:2.

"Hvala devojkama na svemu što su učinile ovih sedam dana i na onome što su pokazale. Čestitam Ani na sjajnim pobedama u singlu. Iako je bila pod pritiskom i imala negativan skor sa Nemicama, obezbedila nam je dva boda", rekao je Vraneš.

Odlučujući poen za Nemačku doneo je dubl Sabine Lisicki i Ana Lena Grenefeld koji je bio bolji od Vesne Dolonc i Aleksandre Krunić rezultatom 6:2, 6:4.

"Nemice su bile izuzetno raspoložene. Možda smo imali šansu u drugom setu da ih stignemo. Nažalost, Lisicki je sjajnim servisom završila duel. Realno, Nemice su bile bolje, možda smo imali šanse u singlu. Moramo da se okrenemo drugoj svetskoj grupi, tamo nas isto očekuju teški rivali. Sačekaćemo žreb, da probamo se vratimo u prvu svetsku grupu gde i pripadamo", dodao je Vraneš.

Vodeći poen Srbiji u nedelju je donela Ivanovićeva koja je bila bolja od Anđelike Kerber sa 7:5, 7.5, a Nemice su izjednačile pobedom Mone Bartel nad Bojanom Jovanovski - 6:1, 3:6, 6:3.

"Žao mi je zbog poraza, ceo tim je naporno radio. Imali smo svoje šanse, vodili sa 2:1, tokom dubla smo dali maksimum, ali protivnice su bile bolje i brže. Imale su bolji servis i ritern, nismo imale previše šansi. U svakom slučaju drago mi je jer znam da imamo dobar tim i verujem da ćemo se vratiti u elitu", kazala je Vesna Dolonc posle poraza u dublu.

Aleksandra Krunić ocenila je da je Lisicki u dublu predvodila Nemice do trijumfa.

"Ne mogu da kažem da smo bile blizu. Nemice su bile bolje. Posle meča smo pričale šta smo mogle bolje da uradimo, ali ničega nisam mogla da se setim. Iskoristile smo sve šanse, igrale i preko svojih mogućnosti. Nemice zaslužuju čestitke, dobro su odigrale i servirale. Lisicki je jako dobro riternirala, to su bukvalno bile bombe", zaključila je Krunićeva.

Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je da joj žao što Srbiji nije donela treći poen i opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa.

"Žao mi je što nisam uspela da donesem treći poen Srbiji. Stegnuto sam ušla u meč i sa velikom željom da pobedim. Izgorela sam u toj želji i zato nisam pružila dobru igru u prvom setu. U drugom setu sam se opustila i vratila u meč. Počela sam da igram dobro, iako je opet bilo oscilacija u nekim momentima", rekla je Jovanovski i dodala da joj Bartel nije pružila mnogo šansi da joj napadne servis, ali da kada je dolazila do prilika, nije imala sreće.

"Mona Bartel je igrala jako dobro. Dobro je servirala i nije mi davala šanse za brejk. U trećem setu sam došla do nekih prilika, koje sam moga da iskoristim, ali ona je u tim momentima imala puno sreće i pogađala je linije", dodala je Jovanovski.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online