Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.04.2013.
12:09
Beta A

Teniseri Srbije spremni i veruju u uspeh

Srpski teniski reprezentativci istakli su da spremno dočekuju duel sa SAD, u četvrtfinalu Dejvis kupa i da se nadaju pobedi.

Teniska reprezentacija Srbije

Reprezentacija Srbije od 5. do 7. aprila u gradu Bojsi u Ajdahu, igra četvrtfinalni meč Dejvis kupa protiv selekcije SAD. Za Srbiju će igrati Novak Đoković, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić, dok će za SAD nastupiti Džon Izner, Sem Kveri i braća Bob i Majk Brajan.

"SAD je najuspešnija ekipa u Dejvis kupu, imaju mnogo dobrih igrača, Sem i Džon su prave vođe i naravno braća Brajan, koji su najbolji dubl svih vremena. S druge strane Srbija je tek u poslednjih pet do 10 godina počela sebi da gradi ime u tenisu, ekipnom i pojedinačnom", rekao je Đoković novinarima u Bojsiju.

"SAD je jaka ekipa, izabrali su uslove za koje misle da će im odgovarati. Ovakva nadmorska visina će pomoći njihovim dobrim serverima. Ali, igrali smo u takvim uslovima i ranije, igrao sam protiv Sema i Džona, znam kako igraju. Ovo takmičenje je specifično, zbog podrške domaćih navijača. Ali zbog toga ćemo imati dodatni motiv da igramo i donesemo pobedu svojoj zemlji", dodao je on.

Đoković je rekao da je prioritet ekipa, jer "čak iako pobedi u oba singl meča to neće biti dovoljno da pobedu u duelu". On je podsetio da su teniseri pet, šest nedelja u SAD gde su u singlu igrali turnire.

"Ali, sada je drugačije, igramo za Srbiju i želimo da joj donesemo pobedu i primaknemo se trofeju. Zbog toga smo došli u Bojsi" istakao je prvi igrač sveta.

Đoković je rekao da u Dejvis kupu ne znači mnogo plasman na ATP listi, ali je dodao da je prvo mesto na listi nešto o čemu je oduvek sanjao.

Upitan da li će, u slučaju osvajanja Dejvis kupa, kao 2010. godine, cela ekipa obrijati glavu, Đoković je rekao da verovatno neće.

"Nismo se dogovorili šta ćemo uraditi, možda selektor nešto predloži...", rekao je on, na šta je Obradović rekao da bi mogli da snime muzički spot.

Još nije odlučeno sa kim cće Nenad Zimonjić igrati u dublu protiv braće Brajan. Selektor Bogdan Obradović će o tome odlučiti najverovatnije posle prvog dana takmičenja.

"Od kada su se rodili igraju zajedno, pa to protivnicima otežava posao. Igrao sam mnogo mečeva protiv braće Brajan sa različitim dubl partnerima, biće teško", rekao je Zimonjić.

"SAD je favorit u duelu, ali u meč moramo da uđemo sa verom u pobedu. Imamo i mi dobar tim, bez obzira sa kime ću igrati. Janko Tipsarević neće igrati, sa njim bismo imali više mogućnosti i bili bismo jači. Ali, verujem da možemo da pobedimo, Novak je prvi na svetu, imamo iskustvo i snagu. U ovom takmičenju je sve moguće", dodao je Zimonjić.

Viktor Troicki je rekao da je spreman da igra sva tri dana, ako je potrebno.

"Spreman sam i svež da igram sva tri dana ako bude bilo potrebno. Neće biti lako, ali daću sve od sebe. Osvojili smo Dejvis kup pre tri godine, to je najveći timski uspeh srpskog tenisa i moje najbolje iskustvo. Donelo nam je mnogo samopouzdanja", rekao je on.

Upitan koliko znači Đokovićev uspeh u Srbiji, Trocki je odgovorio da je od tada tenis postao jedan od napopularnijih sportova u zemlji.

"Možda će biti predsednik Srbije", rekao je on, a Zimonjić je dodao da je Đoković "popularan kao Elvis Prisli". Troicki je na to rekao "I kao Majkl Džordan", a Bozoljac "u kombinaciji sa Lebronom (Džejmsom), dok je selektor Obradović završio poređenje sa Tajgerom Vudsom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online