Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.03.2013.
12:57
B92 A

Novak: Biće sjajan turnir i bez Federera i Nadala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da će turnir u Majamiju biti sjajan uprkos tome što na Floridi neće biti Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Uživa u Majamiju - Novak Đoković

"Osećam se isto (kao kada bi oni igrali) – radujem se ovom turniru, imao sam mnogo uspeha u Majamiju u poslednjih pet-šest godina. Ovo je titula iz Masters serije koja sam osvojio, bilo je to 2007. godine. Uveren sam da ćemo imati sjajan turnir čak i bez Federera i Nadala", rekao je Đoković i dodao da mu se dopadaju uslovi u Majamiju.

„Treniram već nekoliko dana ovde i sviđaju mi se uslovi. Ume da bude prilično vlažno, ali vremenski uslovi ovde drugačiji su u odnosu na Indijan Vels i ostale turnire, što je normalno i očekivano, nisam prvi put u Majamiju. Uspesi iz prošlosti daju mi za pravo da se nadam dobrom rezultatu i sada“, dodao je Novak.

Jednog novinara zanimalo je kako praktikovanje joge pomaže Đokoviću da bolje igra.

„Ne provodim mnogo vremena radeći jogu. Radim kombinaciju istezanja i vežbanja, tehnike disanja i nešto što mi pomaže da nađem unutrašnji mir. Takođe, radim na disanju kroz kretanje, tako postajem fleksibilniji i zglobovi su mi pokretniji“.
 

Posle poraza u Indijan Velsu, rekao si da je gubitak koncentracije njegov osnovi uzrok. Koliko često ti se to dešava i koliko je teško zadržati visok nivo koncentracije u kontinuitetu?

„Mislim da je to najveći izazov za svakog tenisera – na ovom nivou moraš da budeš uspešan u kontinuitetu, a za to je potrebna koncentracija od prvog do poslednjeg poena. U početnim rundama obično sam apsolutni favorit i to može da bude opasno jer lošije rangirani igrači onda nemaju šta da izgube. Ideš na teren znajući da se od tebe očekuje da pobediš. Zadržati koncentraciju sve vreme, nezavisno od toga ko je sa druge strane mreže, nije lako, lakše je to reći nego učiniti. Ali usponi i padovi događaju se svima. Ja sam u Indijan Velsu izgubio neizvestan meč koji je trajao skoro tri sata, ali izgubio sam od Del Potra koji je je Gren slem šampion u čovek koji se ustalio u Top 10. Nisam izgubio od nekoga manje kvalitetnog – nekoliko poena je odlučilo, to je sport“.

Ne računajući tenis, šta ti se najviše dopada u Majamiju?

„Ovaj grad poseduje veliku energiju. Poslednjih nekoliko godina sam ovde na Ki Biskejnu jer sam vezan za tenis, zgodno mi je, blizu hotela i prelepo je vreme. Saut Bič je poseban deo grada u kojem ima mnogo restorana, stvari koje treba videti, mnogo mladih ljudi. Ovo je veoma živahan grad i uvek je zanimljivo posetiti ga“.

Revanš sa Del Potrom moguć je u polufinalu turnira u Majamiju.

„Još je to daleko, i on i ja moramo da dobijemo nekoliko mečeva. Kao što sam rekao, nekoliko poena je odlučilo – vodio sam 3:0 u trećem setu, imao sam i nekoliko gem lopti da povedem sa 5:4. Opet, on je igrao zaista dobro, u to nema sumnje. Zaslužio je da pobedi jer je u ključnim poenima bio agresivniji“.

Može li Del Potro konačno da se približi ’velikoj četvorci’?

„Moguće je, ali niko to ne može da predvidi. Da li ima kvalitet? Da, ima. Ima potencijal, svestran je teniser i snalazi se na svim podlogama, što je dokazao prethodnih sezona. Sve zavisi od toga može li da održi visok nivo i da fizički bude spreman da igra na visokom nivou tokom cele godine. To je neophodno da bi se približio“.

Novak je potom rekao da u njegovoj igri ima još prostora za napredak, da oseća da može da servira bolje i da bi voleo da češće izlazi na mrežu. Takođe, dodao je da voli da trenira i da radi na svojoj igri.

Na pitanje šta bi voleo da zna da radi (van tenisa), Đoković je odgovorio:

„Dobro pitanje. Volim sve sportove, tako da bih voleo da sam malo bolji u golfu i košarci. Iako volim kuvanje, ne kuvam dobro, tu bih takođe morao da se poboljšam. Za sada je dovoljno – reći ću vam sledeći put još nešto kada malo porazmislim“, rekao je Novak uz osmeh.

Đoković će u drugom kolu igrati sa Lukašom Rosolom, dok će Janko Tipsarević igrati sa Dudijem Selom. Poljska teniserka Ursula Radvanjska biće protivnica Ani Ivanović u drugom kolu turnira u Indijan Velsu, dok će se Jelena Janković sastati sa Viktorijom Duval.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online