Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.02.2013.
18:13
Vestionline, Beta A

Troicki: Kompletni možemo da pobedimo svakog

Teniser Viktor Troicki rekao je danas da selekcija Srbije može da pobedi svakog protivnika, ako mu se suprotstavi u punom sastavu i da to očekuje i od predstojećeg četvrtfinalnog duela sa Amerikancima.

"U Bojsi gaje odličan krompir" - Viktor Troicki i Nenad Zimonjić

Reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv selekcije SAD. Meč je programu je od od 5. do 7. aprila, a Teniski savez SAD odlučio je da domaćin bude grad Bojsi, u državi Ajdaho.

"Nismo se nadali Ajdahu i Bojsiju. Čuo sam za to mesto, poznato je po američkom fudbalu, imaju koledž tim. To mesto je poznato i po krompiru, čuo sam da je tamo najbolji američki krompir", rekao je Troicki i dodao: "Nama je svejedno. Najvažnije je da smo svi na okupu jer tada možemo da dobijemo svakoga".

Srbija je u 1. kolu pobedila Belgiju 3:2, a istim rezultatom SAD izbacile su Brazil.

"Očekivalo se da Amerikanci pobede, a prijatno su iznenadili Brazilci koji su pružili veliki otpor i možda imali šanse da u potpunosti prokrenu meč. Mesto je nepoznato, ali nebitno je gde ćemo igrati. Doći ćemo tamo na vreme, imaćemo dovoljno za adaptaciju, a na nama je da budemo spremni i da ostanemo zdravi do tada", rekao je reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić.

Najbolji srpski dubl igrač je istakao da su teniseri iz obe selekcije napredovali, da očekuje težak meč i da se nada da će Srbija igrati u najjačem sastavu.

"Svi u američkom i našem timu su napredovali. Novak Đoković je prvi, a Janko Tipsarević deveti na ATP listi. Viktor je u jednom momentu bio 12. ali on i ja smo pali na rang listi u odnosu na meč u Beogradu 2010. godine", kazao je Zimonjić.

"Džon Izner je takođe napredovao, Sem Kveri se vratio posle povrede i verujem da će ostati među prvih 20 na svetu. Mardi Fiš je bio povređen i možda se priključi ekipi, a tu su i braća Brajan, prvi dubl sveta. Biće težak meč, videćemo ko će i u kakvoj formi igrati. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo u najjačem sastavu učestvovati", dodao je Zimonjić.

Mladi teniser Filip Krajinović rekao je da mu prisustvo u reprezentaciji mnogo znači i da se nada da će u narednim godinama igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu.

"Ovo je bilo sjajno iskustvo za mene. Trenirao sam sedam dana sa najboljim svetskim igračima, velika je čast trenirati sa Novakom, Zimonjićem i Viktorom. Ovo je drugi put da sam u reprezentaciji i nadam se da ću jednog dana igrati za svoju zemlju", rekao je Krajinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online