Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 01.02.2013.
18:02 >> 20:23h
Vestionline, Sportske.net A

Preokret Viktora, Novak ubedljiv za 2:0

Teniska reprezentacija Srbije vodi protiv Belgije sa 2:0 u duelu prvog kola Dejvis kupa, pošto je Viktor Troicki pobedio Davida Gofrana sa 3:2 posle potpunog preokreta, dok je Novak Đoković lako izašao na kraj sa Olivijeom Rohusom sa 3:0.

Sjana povratak Viktora Troickog posle 0:2 u setovima i 4:5 u gemovima

Duel prvog kola Dejvis Kupa između Belgije i Srbije započeo je mečom Davida Gofrana i Viktora Troickog koji je dobio srpski teniser nakon potpunog preokreta u pet setova rezultatom 3:2 (1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4).

Nakon celonoćnih radova na terenu dvorane "Spirodom", duel između Belgije i Srbije je ipak počeo u planirano vreme u 14 sati, a na teren su izašli David Gofran i Viktor Troicki, koji su odigrali maratonski meč dug četiri sata.

Već na samom startu, Troicki je izgubio gem na svoj servis i tako omogućio veliku prednost svom protivniku. U nastavku prve deonice stvari se nisu popravile i Belgijanac je poveo sa ubedljivih 4:1, što mu je bilo dovoljno za prvi set - 6:1.

Nakon dva gema u kome su obojica tenisera izgubila svoj servis, Viktor Troicki je zaigrao malo bolje nego u prvom delu meča. Do osmog gema nije bilo brejkova, ali je uporni Belgijanac odličnom igrom uspeo da oduzme servis Viktoru i dobije priliku da okonča drugi set sa 6:3.

Treći set donosi značajno pojačanje tempa od strane srpskog tenisera. Nakon dva gema, Troicki je već imao brejk prednosti, a Gofran je imao problema sa svojim servisom, što je srpski teniser iskoristio i poveo sa 3:0. Belgijanac je strpljivom igrom uspeo da vrati brejk, a potom sa još jednim oduzimanjem servisa i poveo, ali je Troicki smogao snage da se vrati u meč i izjednači na 5:5. Ovaj set je na kraju odlučen u taj-brejku, a Srbin se sa 7:4 vratio u meč - 2:1.

Nije izdržao - David Gofran

Četvrti set započeo je brejkovima na obe strane, pa se nakon 2:2 u gemovima igralo do finiša seta bez oduzimanja servisa. Gofran je onda u devetom gemu dao priliku Viktoru da povede, što Srbin nije propustio za 6:4 i izjednačenje na 2:2.

Od početka petog seta Gofran i Troicki su bili sigurni na svom servisu, pa nije bilo brejkova sve do devetog gema, kada je Viktor ponovio ono što je učinio u četvrtom setu i napravio brejk za prednost od 5:4. Onda je Toricki bez većih problema uspeo da osvoji gem na svoj servis i sa 6:4 pobedi sa 3:2, za prednost Srbije od 1:0.

Novak lako izašao na kraj sa Rohusom

"Počistio" Rohusa sa lošeg terena u belgijskom Šarloa - Novak Đoković

Najbolji teniser sveta i reprezentacije Srbije Novak Đoković savladao je Olivijea Rohusa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2 u drugom meču prvog kola Dejvis Kupa.

Ono što bi, okom statistike, prvo upalo u oči je svakako ogroman broj asova Đokovića, koji ih je do početka trećeg seta imao 18, a ukupno čak 20 asova.

Novak je već u šestom gemu prvog seta iskoristio drugu brejk šansu, što mu je bilo dovoljno da posle 43 minuta igre povede sa 6:3, a potom je početkom drugog seta pri rezultatu 2:1, ponovo oduzeo servis Rohusu, što je kapitalizovao i završio set sa ubedljivih 6:2.

Treći set bio je puka formalnost čak i za Rohusa koji se u pojedinim momentima posle dobijenih poena veselio kao da je došao do pobede u meču.

Na kraju bilo je ponovo 6:2 za Novaka, pa je Srbija već posle prvog dana stekla ubedljivu prednost od 2:0, a duel sa Belgijom mogao bi da bude rešen već sutra kad na teren izlaze dublovi.

POVEZANE VESTI

Subota 02.02.2013. 02:38
Napred Orlovi, idemo do konacne pobede!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online