Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.01.2013.
15:04
Beta A

Đoković: Neću potceniti Matjea

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da neće potceniti Francuza Pol-Anri Matjea na početku takmičenja na Australijan Openu i dodao da je odsustvo Rafaela Nadala veliki gubitak za ovaj turnir.

"Rafino odsustvo je gubitak za turnir, tenis i sport" - Novak Đoković

Đoković će u ponedeljak, u prvom kolu Australijan Opena, na kome brani titulu, igrati protiv 58. tenisera sveta Matjea.

"Možda je trenutno nisko rangiran, ali bio je među 20 najboljih igrača sveta. Zna kako je igrati jake mečeve na velikim turnirima. Sigurno je da ga neću potceniti. Pokušaću da budem koncentrisan od početka", rekao je Đoković.

Ako Novak odbrani titulu, biće prvi igrač u Open eri koji je tri puta uzastopno osvojio Australijan open. Takođe, ostaće i na prvom mestu ATP liste.

"Volim da igram ovde, jer je prvi zvanični turnir posle šest, sedam nedelja pauze. Tako imam četiri, pet nedelja treninga, što je dovoljno vremena da se oporavim, napunim baterije, psihički i fizički se pripremim za novu sezonu. Dolazim svež i motivisan da igram dobar tenis", rekao je srpski teniser.

Đoković bi u osmini finala mogao da igra protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, zatim protiv Čeha Tomaša Berdiha, a u polufinalu protiv Španca Davida Ferera.

Prošle godine Đoković je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala sa 3:2 u setovima, a meč je trajao pet sati i 53 minuta. Nadal se neće takmičiti u Melburnu ove sezone zbog virusa.

"Rafino odsustvo je gubitak za turnir, tenis i sport. Prošlo je sedam meseci od kada je odigrao poslednji meč. Siguran sam da bi se pojavio u Melburnu da je bio potpuno spreman da tokom australijskog leta, koje može biti brutalno, igra mečeve u pet setova", rekao je Đoković.

"Verovatno mu je trebalo više vremena da se oporavi. Želim mu da se što pre vrati na teren", dodao je on.

Đoković je rekao da očekuje zanimljivo takmičenje na prvom grend slem turniru u sezoni.

"Sigurno svi očekuju da nas trojica, (Rodžer Federer i Endi Marej), ali i Nadal, budemo glavni kandidati za osvajanje velikih titula. Ali, ne treba potceniti (Huana Martina) Del Potra, (Žoa Vilfreda) Congu, (Davida) Ferera, (Tomaša) Berdiha, ili bilo kojeg igrača iz 10 najboljih", rekao je Novak.

"Tu su i mladi igrači kao što su (Bernard) Tomić, Grigor Dimitrov i Miloš Raonić. Videćemo. Australijan Open uvek donese nešto zanimljivo", dodao je prvi teniser sveta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online