Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.12.2012.
17:27
B92, Večernje novosti A

Ana: Priželjkujem povratak u Top 10

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da joj je cilj za sledeću sezonu povratak među deset najboljih.

Napreduje - Ana Ivanović

“Trener Najdžel Sirs i ja smo dobro radili ove godine. Napravili smo napredak, što se vidi i po boljem plasmanu. Posle dugo vremena stigla sam i do četvrtfinala nekog GS turnira. Osećam da sam dobro pozicionirana kako bih ostvarila cilj, a to je povratak u top 10 u prvom delu sledeće godine, a onda da vidim koliko daleko mogu da odem. U 2013. želim veću konstantnost. Osećam da sam dobro odigrala neke velike mečeve u sezoni, poput meča sa Voznijacki u Indijan Velsu, ali sam imala i razočaravajuće rezultate. Sada definitivno idem u dobrom smeru i blizu sam prvih deset. Nažalost, nisam osvojila WTA turnir, ali smo kao ekipa imali uspehe u Fed kupu”, rekla je Ana za engleski teniski magazin “Tenished”, a prenose “Večernje novosti”.

Ivanovićeva je objasnila da joj je bilo potrebno mnogo vremena da nađe pravog trenera.

"Pravila sam neke izbore u prošlosti koji nisu bili pravilni. Koštali su me samopouzdanja i svega ostalog. Ali, mislim da se neke stvari dešavaju sa razlogom i bila je to moja greška koliko i tuđa. Sada sam srećna što sam našla pravu osobu i što nisam odustala, jer mi je bilo vrlo teško u određenim periodima. Naš posao je pomalo čudan jer angažujemo trenera, pa smo samim tim i šefovi, iako su treneri ti koji nam govore šta da radimo. Mislim da je nekim muškarcima teško da prihvate ideju da je devojka gazda i koja im nekad kaže: ‘Ne želim sad da te vidim. Želim da provedem vreme sama sa sobom’. Neki su previše okrenuti ka tome da oni imaju potpunu kontrolu, a to ne doprinosi zdravim odnosima. Zato mislim da je velika razlika između tenisera i trenera, i teniserki i trenera”, kaže 13. teniserka na svetu.

Ana kaže da je Sirsova odlična osobina to što joj ne popušta na treninzima.

“Većina trenera mi je govorila: ‘Ne, ne, sve je u redu, dobro radiš’. Ali ja sam zapravo želela nekog ko će mi reći šta je to što ne radim dobro, kako bih napredovala. Nekada je za trenera važno da malo i slaže i tako podigne samopouzdanje igrača, ali ja ipak volim da čujem istinu. Najdžel zna da bude oštar u komentarima i to me nekad uznemiri, ali tako je najbolje jer me tera da se popravim. Koliko god da sam perfekcionista, i on je takav. Uvek se trudi da budem još bolja. To je jedini način za funkcionisanje”, zaključila je Ivanovićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online