Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.11.2012.
16:35
Beta A

Teniserke kod Nikolića, novinari nezadovoljni tretmanom

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković rekle su u Beogradu da su prezadovoljne plasmanom u finale Fed kupa, ali i da im mnogo znači prijem kod predsednika Tomislava Nikolića.

Prijem kod predsednika Tomislava Nikolića vratio teniserkama osmeh na lica

Fed kup reprezentacija Srbije izgubila je tokom vikenda finale od Češke. Nikolić je napravio prijem za igračice i selektora, ali nije potom razgovarao sa medijima, koji su bili nezadovoljni tretmanom u Predsedništvu. Igračice i selektor Dejan Vraneš rekli su da im mnogo znači prijem kod Nikolića.

"Svi smo srećni plasmanom u finale. Ovo je bila sjajna nedelja i svi smo bili složni. Ovo je veliki dan za nas, prijem je velika čast", rekla je Ivanovićeva novinarima posle sastanka sa Nikolićem.

Jankovićeva je u nedelju rekla da razmišlja da se oprosti od reprezentacije, a Ivanovićeva je rekla da ne zna još kakvi su joj planovi za sledeću godinu, ali su danas istakle da žele da osvoje Fed kup.

"Osvajanje Fed kupa je sigurno veliki cilj. Volela bih da ga osvojimo u narednim godinama, i daćemo sve od sebe da to postignemo", rekla je Ivanovićeva.

Jelena Janković je dodala da je ponosna na svoj tim.

"Osvajanje drugog mesta je veliki uspeh. Ponosna sam na svoj tim, za koji igram već 12 godina, i znam dobro koliko truda, rada i znoja je potrebno da se dodje dovde. Nadam se da ćemo imati još prilika da se dokažemo", rekla je Jankovićeva.

Srpske teniserke su posle finala u nedelju kritikovale odnos medija prema njima, a posebno oštra je bila najmlađa, Aleksandra Krunić.

Prilikom razgovora u Predsedništvu novinar "Kurira" Milan Nastić pitao igračice da li neka želi da se izvini medijima zbog ispada u Pragu, posle čega je muškarac u sivom sakou dobacio da to nije tema razgovora i zatražio je da se ne postavljaju takva pitanja.

Iako su novinari insistirali da se predstavi i da kaže koji mu je posao, on je samo ćutao. Kasnije se saznalo da se radi o zameniku šefa pres službe predsednika, Vuku Fatiću.

Šefica protokola predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić rekla je posle svega da ne može da zna na osnovu fizičkog opisa da govori o imenima, tako da sportski novinari, koji uglavnom prate tenis, nisu mogli da znaju ko je zabranio postavljanje "nezgodnih" pitanja.

Pre susreta teniserki i medija, novinari, fotografi i snimatelji čekali su nešto više od sat vremena u kancelariji na razgovor. Izveštači su tek u tom periodu obavešteni o današnjem protokolu, odnosno da Nikolić neće davati izjave zbog ranijih obaveza.

Selektor Vraneš je rekao da je incident sa novinarima u Pragu pogrešno protumačen i da je bacio u drugi plan uspeh srpskih teniserki.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online