Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.10.2012.
15:57
Vestionline, Beta A

Ana: Spremamo se za levoruke igračice

Najbolja teniserka Srbije Ana Ivanović izjavila je danas da igračice u Pragu treniraju sa levorukim sparing partnerom kako bi se što bolje pripremile sa finale Fed kupa.

Borićemo se do kraja - Ana Ivanović

Ženska teniska reprezentacija Srbije u subotu i nedelju u Pragu igra sa Češkom u finalu Fed kupa.

"Ovo je specifična situacija jer imamo malo levorukih igračica na Turu. Sada ćemo igrati sa dve levoruke, što je velika slučajnost. Imamo levorukog sparing partnera i to će nam puno pomoći u pripremi", rekla je Ivanovićeva.

Češku će predvoditi Petra Kvitova, trenutno osma igračica na WTA listi i Lusija Safarova - 17. igračica sveta.

"Imamo borbenost i podršku sa klupe. Borićemo se do poslednjeg momenta, a bolji će pobediti", rekla je Ivanovićeva i dodala: "Svaki meč je različit. Treba da se fokusiramo na našu igru i da damo sve od sebe. Sigurno je da nas očekuju veoma teški mečevi". 

Ona je naglasila da je srećna i ponosna što je ekipa uspela da se plasira u finale.

"Postoji veliki pritisak i sa jedne i sa druge strane, jer zželimo da odigramo dobro za našu zemlju. Volela bih da ponovimo isti uspeh kao momci u Dejvis kupu. Nadam se da imamo istu podršku kao i oni iz Srbije", rekla je Ivanovićeva, koja je trenutno 12. na WTA listi. 

Čast mi je da igram za Srbiju - Jelena Janković

Reprezentativka Srbije Jelena Janković smatra da je normalno što igračice osećaju veliki pritisak, jer postoji velika odgovornost. 

"Za mene je velika čast što igram za svoju zemlju. Želim da odigram najbolje što mogu i donesem dva ili tri poena svom timu. Mi nećemo previše razmišljati o pritisku. Želim da se koncentrišem na svoju igru, da dam više od maksimuma i ako Bog da na kraju vikenda obradujemo naš narod i donesemo titulu Srbiji", rekla je Jankovićeva.

Prema njenim rečima, u finalu bi mogla da odluči borbenost tima Srbije.

"Prvi put smo u finalu i to je novo iskustvo za nas. Veoma smo motivisane da osvojimo titulu. Gladne smo pobede i to je nešto što nas vuče napred i što će nam pomoći u finalu da napravimo korak napred i da osvojimo titulu", rekla je Jelena.

Ona je dodala da će ključ meča biti u singlu, gde je Srbija jaka.

"Daćemo sve od sebe da dubl ne odlučuje. Ako bude došlo do dubla odigraćemo najbolje što možemo. Naš cilj je da osvojimo titulu i zbog toga smo ovde. Zaslužujemo da budemo najbolji", rekla je Jankovićeva.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da je u timu odlična atmosfera i da su devojke izuzetno motivisane.

"Mislim da će svaki meč biti veoma važan. Više puta smo dokazali da ukoliko je potrebno i u dublu možemo da dođemo do poslednjeg poena", rekao je Vraneš.

Prema njegovim rečima, pripreme teku u najboljem redu i devojke koriste svaki trening da se što bolje pripreme.

"Podloga nam odgovara, loptice su malo teže, ali kako bude nama, biće i njima", rekao je Vraneš.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.10.2012. 19:52
Dooo pobedeee!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online