Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.10.2012.
12:48
Vesti A

Povratak na Mont Everest

Nekadašnji savetnik Dejvis kup tima Srbije Nikola Pilić ubeđen je da će se Novak Đoković do kraja sezone vratiti na teniski presto.

"Novak je imao čudesan zadatak da odbrani 10.000 poena i uspeo je" - N. Pilić

Igre šampiona turnira u Pekingu i Šangaju jasno ukazuju da je tako nešto veoma moguće. Pilić, koji je vlasnik teniske akademije u Minhenu, kaže da je uživao u finalnom meču mastersa u Šangaju između Đokovića i Mareja.

"Onaj poen kada je lopticu poslao u polje protivnika udarcem kroz noge baš liči na Novaka. Setite se da je isto tako drzak udarac odigrao i prošle godine na US Openu protiv Federera i preokrenuo meč u svoju korist! To sve govori koliko je hrabar i mentalno jak, nije mu ovo prvi put da se izvuče i dođe sa ivice poraza do pobede", naglašava Pilić.

Iskusni stručnjak nije odoleo da se ne čuje sa svojim nekadašnjim učenikom. Ubrzo posle finala čestitao je srpskom teniseru na pobedi.

"Poslao sam mu SMS sa sledećom porukom. "Povratak na Mont Everest". Zaista verujem da će se posle ovoga vratiti na prvo mesto ATP liste", iskren je Pilić.


Činjenica je da je razlika između prvoplasiranog Federera i Đokovića svega 195 poena i da se sve može izbrisati za koju nedelju, već posle turnira u Bazelu. Pilić smatra da će za Federera biti preteško breme u tome što brani 3.000 poena do kraja sezone i što praktično nema gde da osvoji nove, za razliku od Đokovića koji može da stvori razliku, pošto mu je preostalo za odbranu 560 poena:

"Sve ove pobede u Šangaju i Pekingu Novaka su približile Federeru. Švajcarac je prošle godine u finišu igrao neverovatno, uzeo je titule u Bazelu, Parizu i Londonu i sada će mu biti vraški teško da sve to ponovi. Ako Novak nastavi da igra ovako dobro, ima realnu šansu da ga prestigne. Ljudima stalno ponavljam da je imao čudesno težak zadatak da brani više od 10.000 bodova i da je, kao što vidimo, uspeo u tome. Godina 2011. se piše zlatnim slovima, to se dešava jednom u karijeri, tako da i ovo što sada čini je izuzetno!

Marej najopasniji rival


Po Pilićevoj oceni, Đoković će ne samo do kraja ove, već i narednih nekoliko sezona, najveću prepreku imati u Endiju Mareju.


"Po meni, izuzetno je važno što je Đoković dobio ovaj meč u Šangaju. Marej ga je već bio uzeo pod svoje, imao je dve velike pobede u nizu i nikako ne bi bilo dobro da je Novak ponovo izgubio. Ovo što su igrali je izuzetno važan meč, nije u pitanju neki manji turnir nego jedan od "super 9". Da ga je ovde Marej "zakačio", ko zna kako bi sve išlo dalje. Jer, Endi će biti taj koji će mu zadavati najviše problema u naredne dve ili tri godine", zaključio je Pilić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online