Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 20.09.2012.
12:44
Vesti A

Svetu smeta uspešan Srbin

Novak Đoković ništa manje ne pokazuje poreklo od Švajcarca Rodžera Federera, ali neko pokušava da umanji njegovo delo.

Teniseri su ponosni što su Srbi - Bogdan Obradović i Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je mnogima trn u oku, iako odavno postiže rezultate u rangu najboljih, kao i Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal.

Bili smo svedoci neshvatljivom zviždanju njujorške publike u petom setu finala US Opena, kada je Novak zatražio medicinski tajm-aut pri vođstvu Endija Mareja od 5:2 u gemovima, a nedavno je holandska novinarka u jednom tekstu sumirala brojne negativne komentare strane štampe na račun srpskog tenisera.


Odavno su stručnjaci za marketing sa Zapada sugerisali da Novak treba malo da "oladi" sa isticanjem svog porekla pošto javnost u suštini to toliko i ne voli. Navodno, Federer sve radi kako treba.


Sve ide iz srca


Obradović je skrenuo pažnju na još jedan "detalj":


"Od Zikija, pa do malog Lajovića, svi odreda obožavaju svoju zemlju i na najbolji način dokazuju svoj patriotizam. Čist primer vam je i to što mi ovde otvaramo svoje teniske akademije, što bi nam recimo veći profit donelo u drugim zemljama. Razlika je i u tome što u svetu kad neko uradi neku plemenitu stvar, to se slika sa svih strana. Kod nas se manje to prikazuje, a i pravo da kažem, to je i dovoljno. Bitno je da sve ide iz srca"!

"Novak, kao i svi naši reprezentativci, s ponosom kaže da je Srbi. I to je to. Ne bih se usaglasio s tim da Đoković potencira poreklo, a Federer ne. On na svojim patikama i na torbi za opremu ima obeležja Švajcarske, a to rade i Janko, Viktor i drugi svetski teniseri", konstatuje za selektor srpske Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović.

"Neko pokušava da Novakovo ogromno delo umanji jer u suštini mnogima smeta uspešan Srbin. Ali, znate kako, ko gubi, ima pravo da se ljuti. Mi svaki put u arenama pozdravljamo i lepo dočekujemo sve strance, svi oni su oduševljeni našim gostoprimstvom i time što će i seljak iz najveće zabiti nekoga ponuditi medom i vodom".


Nekada ume da se izgubi granica između kritike i pritiska. U pomenutom tekstu, od kojih su oni u vezi s izgledom zaista neumesni, zaključuje se da Đoković oseća teret svoje zemlje, što ne opterećuje Federera.


"Generalno, strana štampa je pod uticajem mnogo većih zemalja od Srbije, koja za početak nikad nije imala koloniju. Ti uticaji su često lobiji kojima i odgovara da se Srbija ne predstavlja u što boljem svetlu. A garantujem da nema čistije nacije od naše zemlje, iako sam ja prvi koji ume da nas kritikuje. Takvi smo, sebe kritikujemo da bismo bili još bolji", kaže Obradović, dodajući da srpski teniseri svakog trenutka svim srcem igraju za svoju zemlju i rade na poboljšanju njenog imidža.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.09.2012. 14:16
наши спортисти наравно да и треба да се поносе својим пореклом , зато не треба замерити једној Холандији, Америци , Енглеској које су земље које су клале друге народе а и дан данас то чине. Зашто би се неки холандјанин поносио што је из земље која је истебила абориџине , земљи гејева , наркомана.... Логично срби су вековима позанати као борбен народ , које је у више прилика (када није у пубертетском стању као у протеклих 70 година) морала из здравих начела да се супростави много пута јачим непријатељима.....тако и у спорту се види да наши спортисти из беднијих услова , побеђују њих ...то је једноставно дух борбености..логично је да не воле некога ко их сатире ...
Četvrtak 20.09.2012. 14:47
Sta nam mogu zameriti, kad smo citavu istoriju davali zivote za slobodu, borili sa silama nepravde, agresorima milion puta jacih od nas. Zar to nije za postovanje? Kome to smeta znaci da je samo maliciozan, ili glup, ili i jedno i drugo. Nase je da se borimo kao Novak i da ih pobedjujemo . Novak je lepo vaspitan, plemenit, lep, zgodan, vredan, human, covek sa velikim srcem i harizmom. Da je njihov dizali bi ga do nebesa. Misevi.
Četvrtak 20.09.2012. 14:42
"Svetu smeta uspešan Srbin" Свет је јако мали без Русије, Кине, Белорусије, Украине, Казахстана, Сев. Кореје, па неби да набрајам афричке државе и јужно америчке.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online