Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 19.09.2012.
13:10
Đ. Janković - Vesti A

Hvala ti, Nole, ljudino!

Najbolji srpski teniser i nacionalni ambasador Unicefa Novak Đoković posetio je juče zajedno sa Juditom Rajhenberg, direktorkom Unicefa, vrtić Ispod lipa u Lešnici, kod Loznice. Od ranog jutra Lešničani, i staro i mlado, okupili su se oko vrtića da zauzmu pozicije kako bi što bolje videli Novaka.

 

Transparenti uz reči zahvalnosti, posteri, majice pripremljeni su da pozdrave Novaka, dok su mnogi čekali autogram. Stariji na ulici, a ispred objekta, devojke u "top izdanjima".
 

- Jes' da je Nole zauzet, ali nikad se ne zna - reče jedna od njih.


Na klupici ispred dvorišta, preko puta vrtića, busiju je zauzeo Tihomir Trišić. Svaki Noletov meč gleda na televiziji, a sada je dočekao dan da ga vidi uživo.


- Nisam mogao da sanjam da će naš Đoković doći u Lešnicu, i to baš pred moju kuću. Čekam ga, nego šta. Pa to je naš prvak sveta, najbolji teniser i ljudina, ima li Srbija šta vrednije od njega?! Nema. On ti je više uradio za ovaj narod nego mnogi političari. Svaka mu čast i sreća ga pratila - kaže Tihomir.  

Onda je došao i taj čas. Stigao je Nole. Prolomio se aplauz na ulici, a deca su oduševljeno vikala, zvala Novaka i mahala. On je najpre ušao u obdanište, a onda izašao u dvorište gde su ga dočekali oduševljeni klinci. Malo je sa njima crtao, penjao se u kućicu na drvetu, razgledao njihove rukotvorine, dao malim teniserima par saveta, igrao se i, po svemu sudeći, uživao u njihovom društvu. Razgovaralo se ozbiljno, a deca su se obraćala teniseru kao da se znaju sto godina.


Novaka je dočekao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sa rukovodstvom obdaništa.


- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde. Do sada nisam imao priliku da dođem u Lešnicu, nisam zalazio u ove krajeve Srbije, tako da mi je drago. Još jednom sam imao priliku da vidim koliko je ovaj vrtić jedinstveno i posebno mesto, to je mesto gde deca imaju prilike da razviju svoju maštu, svoju kreativnost - rekao je Novak.


- Deca zaslužuju priliku da razviju svoj pun potencijal i treba da se ujedinimo i da damo svoj maksimum čak i kad su resursi i mogućnosti ograničene, pogotovo za decu koja dolaze iz ugroženijih grupa, iz manjinskih grupa. Njima treba da pomognemo i obezbedimo uslove za bolji pristup i sportskim aktivnostima jer imamo veliki talenat. Nadam se da će rekonstrukcija ovog objekta uticati pozitivno i promeniti živote stanovnika ovog kraja i ohrabriti roditelje da što više šalju svoju decu u predškolske ustanove - objasnio je Đoković.


Vrtić u Lešnici nastao je u okviru saradnje Unicefa, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za interaktivnu pedagogiju (CIP) u oblasti razvoja u ranom detinjstvu. U okviru ovog partnerstva, i delom zahvaljujući donaciji Novaka Đokovića, do sada su unapređeni uslovi za rad i boravak dece u vrtićima u desetak mesta Srbije: Aleksincu, Boru, Kladovu, Novom Pazaru, Prokuplju, Sjenici, Smederevu, Vranje, Zaječaru i Loznici.

 

Sa reketima čekali idola

 

"Naoružani" teniskim reketima došli su iz Loznice devetogodišnji Pavle Simčević i njegov drug Dragutin Mitrić sa željom da se slikaju sa Noletom.


- On je najbolji na svetu, opet će biti prvi, a voleo bih da jednog dana igram kao on. Došao sam da se slikam sa njim, to mi je velika želja. Jedva čekam da ga vidim - kaže Pavle, dok se izdiže na prste i pogleda niz put kojim će stići Nole. 


Mesto za druženje

 

Sa Novakom je u Lešnicu došla i Judita Rajhenberg, direktorka Unicefa, koja je podsetila da je na ovom mestu prošle godine bila prazna kuća, a da nije ovo urađeno, deca bi bila sa roditeljima, ili bi ih čuvale bake i dede.


- Dom i porodica jesu važni, ali istovremeno je jako važno da barem tri sata dnevno dete ima priliku da se druži sa vršnjacima i razvija sve svoje sposobnosti kroz stručno vođenu igru. Grad Loznica shvatio je tu potrebu, a Novak je servirao još jedan as - poručila je ona.

Sreda 19.09.2012. 14:09
Хвала ти Србендо ! Жив и здрав био !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online