Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 12.09.2012.
10:32
Vestionline, Telegraf.rs A

Američki mediji: Sramota njujorške publike!

"Njujorška publika ne voli takmičare iz Istočne Evrope još od vremena hladnog rata. Iako su se vremena promenila, stari klišei i predrasude odolevaju", piše kolumnista "Dejli Njuza".

Kriv zbog medicinskog tajm-auta - Nole

Njujorška publika masovno je zviždala Novaku Đokoviću kada je zatražio medicinski tajm aut u petom setu finala US Opena kod vođstva Endija Mareja sa 5:2 u gemovima, što je navelo kolumnistu njujorškog “Dejli Njuza"-a Filipa Bondija da se zapita: “Zašto?”.

Šta je tako strašno da teniser koji očito jedva hoda posle skoro pet sati napora, odigranih 300 poena i povratka od 0:2 u setovima zatraži pomoć doktora?

Njujorška publika ume da bude rulja bez stila, zaključuje Bondi. Đoković im je odgovorio kako i dolikuje – ironičnim aplauzom.

“Velika je sramota što američki navijači nikada nisu bili u stanju da prihvate Đokovića kao šampiona. On se nasmeši, on peva, on imitira druge kolege. On igra izuzetan tenis i zna da aplaudira protivniku u toku igre. On zna da kaže pravu stvar na terenu posle meča”, piše Filip Bondi i pokušava da odgonetne zašto je to tako.

“Đoković je Srbin, a Istočni Evrpljani se odavno na US Openu suočavaju sa kulturološkom netrpeljivošću. Ona datira od vremena Martine Navratilove i Ivana Lendla, možda čak i od Ilie Nastasea”.

Klišei su, očigledno, preživeli do danas, iako “Berlinskog zida odavno nema” – nastavlja Bondi i dodaje: “Samo prelepe ruske teniserke sa prebivalištem na Floridi mogu da budu ljubimice. Hana Mandlikova, Jana Novotna i Svetlana Kuznjecova su osvajale grend slemove, a publika se prema njima uvek odnosila indiferentno”.

“Đoković se možda prečesto hrabri busanjem u grudi. Imao je previše uspeha protiv Federera i Nadala, a u njegovom boksu na stadionu rođaci i navijači često nose istu odeću što je u očima Amerikanaca loš imidž“, napisao je Filip Bondi i završivši komentar sa: “To je baš istočnoevropski”.

Šta god Đoković da uradi, publika u Njujorku neće navijati za njega. Tako je bilo i u finalu poslednjeg US Opena, u kojem je Marej svoj prvi grend slem potpuno zaslužio, dok bi publiku u Njujorku, kaže kolumnista njujorškog lista, “trebalo da bude sramota”.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.09.2012. 15:15
Neznam zasto se cudite divljem zapadu, divljak ostaje divljak.Sta reci, primitivnog je tesko prosvetiti. Oni su za zaljenje!!
Sreda 12.09.2012. 22:27
...kao i od prvog dana....izveštačeni ameri i labasti Marej !
Petak 14.09.2012. 00:59
Znam ih ja dobro. Samo te cene kad ih tuces, pobedjujes. Bora Carba je rekao pravu stvar, koja je bas za njih primenjiva, i ostale zapadnjake koji sa visine gledaju na istocno-Evropljane: "Nece umeti da te cene, ako ih tuces na poene. Udri rodjeni, sa'rani stoku" Naravno sve uz smesak, kulturno, sve fino pricas, a radis posao, kao sto i oni rade. I na kraju, kad im uzmes pare "Dovidjenja, bili ste mi dragi". Prijateljstvo moze biti eventualno sa nekim juzno-amerikancima, mozda i nekim iz juzne Evrope - slicni smo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online