Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 11.09.2012.
11:12
Beta A

Đoković: Nije mi se dalo da preokrenem

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle poraza u finalu Otvorenog prvenstva SAD od Endija Mareja da je dao sve od sebe da posle 0:2 potpuno preokrene meč, ali da je protivnik zasluženo osvojio peti set.

Novak i Endi na dodeli trofeja

"Nije mi se dalo da dođem do preokreta, iako sam dao sve od sebe. Ovo je bio fantastičan meč, pravo finale gren slema i bilo je veliko zadovoljstvo igrati. Endi je apsolutno zaslužio da osvoji svoj prvi gren slem u karijeri", rekao je Đoković posle poraza sa 3:2 (7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2).

Marej je kazao da mu je bilo izuzetno teško da se "vrati" u meč posle izjednačenja Đokovića na 2:2 u setovima.

"Bilo je izuzetno teško da se vratim posle izgubljenog trećeg i četvrtog seta jer je Novak jak i izuzetan borac, međutim, uspeo sam nekako to da uradim", kazao je Marej.

"Olakšanje je najbolja reč koju mogu da nađem da opišem kako se upravo osećam", rekao je Marej i dodao da "pojma nema kako je uspeo da pobedi s obzirom da se Đoković bori do kraja u svakom meču".

Novak je dodao da je "svaki poraz loš poraz" i da se to podrazumeva.

"Razočaran sam što sam izgubio meč, ali duboko u sebi znam da sam dao sve od sebe".

Srpski teniser je takođe rekao da su i on i njegov suparnik mnogo trčali, ali da on nije nalazio dobre odgovore na Marejeve udarce, što ga je, kako kaže, primoralo da ide na vinere ili da ga natera da pravi greške.

"Nažalost, ja sam pravio greške", rekao je Đoković.

Marejev trener Ivan Lendl ocenio je da se u nekom trenutku dođe do toga ko više želi pobedu i koliko je zaista želi.

"Ne želim da kažem da je Novak nije želeo, ali radi se o tome: koliko je zaista želiš? Koju cenu ćeš platiti i kako ćeš igrati pod ekstremnim pritiskom?", rekao je Lendl.

Marej, kojem je ovo prvi osvojeni grem slem, izjavio je kako misli da su "svi u šoku što se to dogodilo".

POVEZANE VESTI

Utorak 11.09.2012. 12:27
Izgleda da je Marej preuzeo Đokovićev fazon i polako grabi ka mestu broj 1.
Utorak 11.09.2012. 14:42
Ma kakvi...! Sad će se Mari "izduvati"...ono sinoć je bilo čista njegova igra "iz snova". Ružno je reći(jer znamo Endijevu mamu)..., al'...Nole je za njega:"TATA"!
Utorak 11.09.2012. 17:12
Нисам гледао синоћ меч. И данас пролазим улицом и чујем људе како коментаришу меч Ђоковић - Мареј. И схватим да је Ђоковић изгубио. Јер у противном не би се ни причало о томе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online