Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.08.2012.
15:53
B92 A

Đoković: Ne kalkulišem i ne predviđam stvari

Novak Đoković u Njujork dolazi kao branilac titule na US openu, a na konferenciji za medije pred početak takmičenja govorio je o brojnim temama...

Brani trofej US Opena - Novak Đoković

Iako mnogi mediji pišu da je Novakov žreb odličan sve do finala US Opena, srpski teniser smatra da ne postoji savršen žreb.

“Iskren da budem, mislim da ne postoji nešto kao što je perfektan žreb. To je nešto na šta ne možete da utičete, reč je o sreći. Ima 128 tenisera koji su jako motivisani da pruže svoj maksimum na poslednjem GS turniru u godini i siguran sam da svako želi da napravi iznenađenje u početnim rundama. Ja ću ići korak po korak. U prošlosti sam imao dobre i loše žrebove, ali ne kalkulišem i ne volim da predviđam bilo šta. Pokušavam da se koncentrišem na svoju igru, što je najvažnija stvar”.

Oko tebe kao da postoji neka aura velika energije, US open takođe kao turnir poseduje ogromnu energiju. Misliš li da US open može da probudi najbolje u tebi?

“Mislim da može. Osećam tu energiju, volim da igram ovde i u poslednjih pet godina imao sam dosta uspeha – dva polufinala, dva finala i napokon titula prošle godine. Neverovatan je i jedinstven osećaj vratiti se u Njujork kao branilac trofeja. To je jedan od najuzbudljivijih gradova na svetu, to se i oseća, naročito na mečevima u večernjem terminu pred punim stadionom. Mnogo ima zabave, komunkacije sa navijačima, znatno je drugačije nego na ostalim turnirima. Svaki GS turnir ima nešto jedinstveno da ponudi”.

Tvoj prvi trener (Jelena Genčić) izjavila je da trenutno imaš nekih problema o kojima ne želiš da govoriš. Kako komentarišeš njenu izjavu?

“Jelena je jedan od mojih prvih trenera, naučila me je osnovama tenisa i mnogo mi je pomogla u životu. Ona me poznaje veoma dobro. Nismo se viđali baš često u poslednjih pet-šest godina, ali i dalje smo u kontaktu. Bio je divan osećaj kada smo podelili naš san. Kažem ‘naš’ jer je i njen san bio da osvojimo trofej na Vimbldonu. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Siguran sam da nije mislila ništa loše kada je to izjavila, svako ima svoj pogled na celu situaciju. Ne želim ništa detaljnije da komentarišem jer svaka osoba suočava se sa nekim problemima, verujem da ste svi saglasni sa time. Moji problemi su mnogo manji nego problemi običnog čoveka i ne mogu da se požalim na svoj život”.


Kako bi opisao svoj trenutni mentalni sklop i nivo igre, i ssećaš li da te je ova sezona emotivno iscrpela?

“Bila je ovo duga sezona i dugo leto, ali moja godina je za sada prilično dobra. Teško je naravno porediti je sa 2011, mada su me za to mnogo puta pitali ove godine, šta se promenilo u odnosu na prošlu godinu. Ali ja se trudim da na sve gledam sa pozitivnog aspekta. Osećam se fizički jačim i pripremljenijim nego prošle godine, na mentalnom planu imao sam neke uspone i padove, ali mislim da je to u neku ruku i očekivano. Normalno je imati uspone i padove, zaista je teško očekivati da svake godine mogu da budem pet-šest meseci bez poraza. Ali osećam se dobro, imao sam iznurujuće četiri i po sedmice i veoma mi je drago što sam imao uspeha u Torontu i Sinsinatiju. Bilo mi je važno da odigram što više mečeva na tvrdoj podlozi pred US open. Beton je moja omiljena podloga i radujem se početku turnira”, zaključio je Đoković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online