Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.08.2012.
20:52
B92 A

US Open: Ana na kvalifikantkinju, Jelena na Bondarenko

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović igraće sa jednom od kvalifikantkinja na startu US Opena, dok će Jelena Janković odmeriti snage sa Katarinom Bondarenko.

Još ne zna protivnicu na startu US Opena - Ana Ivanović

Ivanovićeva će sigurno imati najlakši posao u prvom kolu na poslednjem Gren slemu sezone, pošto Jelenu Janković očekuje duel sa Ukrajinkom Katerinom Bondarenko, dok će protivnica Bojana Jovanovski biti Mona Bartel iz Nemačke.

Ana će ime svoje prve protivnice u Njujorku saznati tokom vikenda, a u drugom kolu igraće protiv bolje iz susreta Japanke Kimiko Date-Krum i Sofije Arvidson iz Švedske. Ivanovićeva se, inače, nalazi u istoj polovini žreba sa Jelenom i Bojanom, što znači da bi tek mogle da se sastanu u polufinalu, ali je zbog njihove forme nerealno tako nešto očekivati.

Jankovićeva i Bondarenko su se do sada sastajale tri puta i Jelena je zabeležila sve tri pobede, poslednju u Lincu 2011, kada joj je Ukrajinka predala meč pri vođstvu naše teniserke sa 4:1. U drugom kolu, ukoliko bude uspešna protiv Bondarenko, Jankovićeva će igrati protiv pobednice duela Izraelke Šahar Per i kvalifikantkinje, a već u trećoj rundi bi mogla da se sastane sa drugom teniserkom sveta Agnješkom Radvanjskom.

Projektovanim žrebom, Jelena i Bojana bi mogle da se sastanu u osmini finala, ali bi prethodno obe morale da zabeleže po tri trijumfa, što jednoj nije pošlo za rukom duže vreme, a drugoj nikada u karijeri.

Bojana i Bartelova su do sada igrale dva puta i srpska teniserka je zabeležila oba poraza, poslednji u Dubaiju ove godine. U slučaju da bude uspešna na startu, u drugom kolu je čeka susret sa boljom iz duela Slovakinje Dominike Cibulkove i Johane Larson iz Švedske.

Najbolja teniserka sveta Viktorija Azarenka na startu igra protiv Ruskinje Aleksandre Panove i zanimljivo je da se nalazi u istoj polovini žreba kao šampionka Rolan Garosa Marija Šarapova, kojoj će prva protivnica biti Melinda Cink iz Mađarske.

U suprotnoj polovini žreba nalaze se Radvanjska i Serena Vilijams, koju mnogi smatraju glavnom favoritkinjom u Njujorku. Protivnica poljske teniserke u prvom kolu biće Ruskinja Nina Bačikova, dok će Serena igrati protiv sunarodnice Koko Vandeveg.

Dolonc i Krunić ispale u kvalifikacijama US Opena

 

Broj srpskih učesnika US Opena ostaće sedam, pošto su obe naše predstavnice u kvalifikacijama doživele ubedljive poraze.


Vesna Dolonc je izgubila od Ukrajinke Lesje Curenko rezultatom 6:2, 6:3, dok je Aleksandra Krunić izgubila od Slovakinje Magdalene Ribarikove 6:3, 6:1.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online