Petak 5. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 17.08.2012.
22:32
Vestionline, Kurir A

Nadal boluje od Hofa sindroma

Ova bolest se leči ili strogim višemesečnim mirovanjem, sa rizikom da se posle povratka treninzima opet pojavi. Leči se i operacijom kolena koja ume da bude jako rizična.

Karijera pod znakom pitanja - Rafael Nadal

Zdravstveni problemi Rafaela Nadala su mnogo ozbiljniji nego što se to mislilo na početku. Španski teniski as je van terena još od poraza na startu Vimbldona od Lukaša Rosola. Zbog povrede kolena je propustio i Olimpijske Igre, masters turnire u Torontu i Sinsinatiju, a sada je saopštio da neće učestvovati ni na US Openu.

Španski mediji prenose da njihov sportski mezimac boluje od Hofa sindroma. Reč je o poremećaju u kolenu. U zadnjem delu zgloba kolena se stvaraju masne naslage, koje pristiskaju tetive i meniskus i dolazi do preopterećenja kolena i jakih upala ligamenata.

Ova bolest se leči ili strogim višemesečnim mirovanjem, sa rizikom da se posle povratka treninzima opet pojavi. Leči se i operacijom koja ume da bude jako rizična. U Nadalovom timu su se odlučili za prvu opciju, strahujući da bi odlazak pod nož mogao da jako opasan i da bi ozbiljno mogao da ugrozi Rafinu karijeru.

"Vratiću se na teren kada budem u stanju za to. Neću da žurim. Jako mi je teško što moram da propustim i US Open, jer sam uvek voleo da igram na ovom turniru. Ali, sada moram da mirujem i povratak na teren zavisi od stanja u kojem će biti moje povređeno desno koleno" , rekao je Nadal.

POVEZANE VESTI

Petak 17.08.2012. 22:47
Neki primitivci će se radovati ovoj informaciji, a onim pravim ljbiteljima sporta će, dok se ne oporavi, nedostajati na teniskim terenima, bez obzira koliko on bio neprijatan protivnik našem Đokoviću
Petak 17.08.2012. 23:50
Ja sam pre par meseci rekao, Nadal postoji do sledeceg Roland Garosa, i njegova karijera se gasi. Nisam to rekao zato sto ga mrzim, on je dobar momak, jednostavan, vec zato sto je na terenu siledzija, a takvih je bilo puno, ne tako dobrih, ali sa istim stilom, i karijere im traju veoma kratko, nazalost, niko nije igrao takvim stilom do 32. godine, nece ni Nadal... I Noletov zahteva mladost, ranu mladost, u 28 vec nije zahvalan...
Subota 18.08.2012. 04:21
to je to sto se i nadal i nole a i drugi teniseri bunili zbog previse takmicenja na kratak vremenski period ..zbog sponzora i trka za novca teniseri su stavljeni pod svrsenim cinom turbo treninzi i turbo takmicenja i normlano zna se sta sledi a to su ponekad povrede koj mogu znaciti kraj karijere ....ko prezivi pricace
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online