Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.07.2012.
21:36
Beta A

Ana: Bilo je više treme nego što sam želela

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da je imala veću tremu nego što je očekivala u svom debitantskom meču na Olimpijskim igrama, ali je kazala da je srećna što je pobedila u dva seta.

Ana protiv Baltače u 2. kolu Olimpijade

"Bilo je malo više treme nego što sam želela... Dosta sam dobro servirala, bila sam smirena na servisu i to mi je pomoglo da udjem u meč. Imala sam mnogo šansi i na njenom servisu. Bukvalno sam osećala da su nijanse odlučivale da meč ima drugi rezultat i da to sve bude lakše, ali u principu sam srećna što sam uspela da završim u dva seta bilo kakvim rezultatom", rekla je Ivanovićeva posle pobede.

Najbolje rangirana srpska teniserka pobedila je danas Amerikanku Kristinu Mekhejl u dva seta, 6:4, 7:5. Delovalo je na igralištu da je reprezentativka Srbije mogla ranije da završi meč i da je propustila mnogo prilika. Imala je 5:3 u drugom setu, ali je dozvolila protivnici da dođe na 5:5.

"Kada sam servirala na 5:3, bukvalno jedan poen nisam uzela. Dobro je odigrala, a ja sam možda bila isuviše pasivna. Čak mislim da sam dobro servirala, ubacila sam mnogo prvih, ali je ona agresivno ušla u meč. Srećna sam što sam uspela da ostanem smirena na 5:5 i zadržim servis kada je bilo zaista kritično", rekla je Ana.

Srpska teniserka se u nekoliko navrata požalila da je bio klizav teren, a jednom se i okliznula tokom duela.

"Bilo je klizavije. Trenirali smo na ostalim terenima, na kojima se trava izlizala... Čak se dečak koji skuplja lopte okliznuo. Zaista je bilo više trave i nadam se da će možda u narednom mečevima biti bolje, kada se izliže", rekla je ona.

Ivanovićeva će u sledećem kolu igrati sa Britankom Elenom Baltačom koja je pobedila Mađaricu Agneš Savaj sa 6:3, 6:3.

"Savaj zaista nisam dugo videla i ne znam šta da očekujem. Očekujem da će Baltača da pobedi jer je domaća teniserka. Neće biti nimalo lagano, ali očekujem da će (trener) Najdžel Sirs da mi pomogne, pošto je dugo poznaje", rekla je Ana.

Ona je kazala da će probati da ove nedelje trenira sa Nenadom Zimonjićem za mešoviti dubl, pošto je to najkraći put do medalje.

"Igrali smo na Ju-Es Openu i na Rolan Garosu, ali davno, 2005. Imamo velike šanse i bilo bi zaista lepo kada bismo uspeli da dodjemo do medalje. To nam je veliki cilj i san", kazala je srpska teniserka.

Kada se igra tenis na grend slem turniru u Vimbldonu, oko terena je muk, ali je na Olimpijskim igrama bilo glasno, čak se čula muzika u početku meča.

"Bilo je dosta glasno. Kretali su se ljudi, čak su nekad i u toku gema ulazili i izlazili. Nije tako na Vimbldonu, nadam se da će se uhodati. Jeste mi smetalo, ali kako je bilo meni, tako je i njoj, tako da nemam puno žalbi... Totalno je drugačiji osećaj nego na grend slemu. Mnogo toga je i nama novo, drugačiji su prolazi, sobe, čak i svlačionice. Polako se navikavamo", rekla je Ivanovićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online