Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.07.2012.
20:04
Vestionline, Ag. A

Đoković: Prvi rival je uvek najvažniji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da se ne opterećuje žrebom za olimpijski turnir i da uvek razmišlja samo o prvom rivalu.

Žao mi je što teniseri nisu bliže ostalim srpskim sportistima - Novak Đoković

"Na žreb ne mogu da utičem i ne idem nikad daleko da pravim 'projektovane' rivale. Trenutno sam maksimalno koncentrisan na start olimpijskog turnira i meč sa Fonjinijem", rekao je Đoković na izuzetno konferenciji u zvaničnom Medija centru.

Srpski teniser je rekao je da je sve podređeno jednom cilju, a to je da dođe do medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Sve je podređeno jednom cilju, da pokušamo da napravimo uspeh i dođemo do medalja. Svim sportistima koji predstavljaju našu zemlju je u glavi jedan zadatak i cilj, a to je da donesemo što više medalja. Biće nam zadovoljstvo svima da bodrimo jedni druge i da na krilima te podrške pokušamo da obradujemo naciju što je više moguće", rekao je najbolji sportista sveta.

Na pitanje srpskih izveštača da prokomentariše put do finala i moguće duele sa Rodikom, Berdihom, Congom i Marijem Novak je rekao da mu je važan prvi rival.

"Zaista nisam znao da su svi oni u mojoj strani žreba, ali hvala vam što ste obavestili da mi neće biti lako. Šalu na stranu, prvi rival je uvek najvažniji, uvek sam fokusiran na naredni meč, a za sve ostalo ima vremena. Na žreb ne mogu da utičem, to je izbor sreće, nije u mojim rukama. Pokušaću da se fokusiram na svoju formu, da podignem intenzitet igre i da nastupam kao što sam igrao na travi prošle godine i na nekoliko mečeva ove godine i mislim da imam dobre šanse", rekao je Đoković i ponovio da je ponosan što će u petak na ceremoniji otvaranja nositi zastavu Srbije.

"Veoma sam srećan što ću imati tako veliku čast. Drago mi je što smo svi ovde zajedno, što smo tim, i nadam se da ćemo se radovati posle osvajanja medalja", istakao je Đoković.

Prema njegovim rečima, atmosfera među srpskim teniserima je odlična i svi se nadaju dobrim rezultatima.

"Zajedno smo smešteni u kući nadomak Vimbldona, družimo se, treniramo. Žao mi je što nismo bliže ostalim sportistima, ali tereni su toliko udaljeni od Olimpijskog sela da bi putovanje bilo kontraproduktivno. U svakom slučaju, potrudićemo se da svaki slobodan trenutak budemo zajedno", zaključio je Novak.

Takmičenje u tenisu na Olimpijskim igrama u Londonu počeće u subotu 28. jula na travnatim terenima Vimbldona.

Petak 27.07.2012. 02:38
Srecno,Nole!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online